Νεομετανάστες: Από το ΤΕΙ Καστοριάς στο Λονδίνο - OlaDeka

Νεομετανάστες: Από το ΤΕΙ Καστοριάς στο Λονδίνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Εξωτερικών μέσα στην πενταετία 2010-2015 πάνω από 332.000 Έλληνες έχουν φύγει στο εξωτερικό. Μεγάλος αποδέκτης η Γερμανία όπου ζουν και εργάζονται 157.053 Έλληνες ενώ ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με 51.859 Έλληνες να έχουν αποκτήσει Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης ως μόνιμοι κάτοικοι.

Ένας από αυτούς είναι ο Χριστόφορος Αραμπίδης ο οποίος από το Grexit βρέθηκε… στο Brexit. Πριν από έναν χρόνο περίπου αποφάσισε να αναζητήσει ένα καλύτερο αύριο στο Λονδίνο και νιώθει δικαιωμένος από την επιλογή του καθώς σήμερα είναι υπεύθυνος σε ένα μεγάλο εστιατόριο.

«Οι οικονομικές συνθήκες και η έλλειψη εργασίας με ανάγκασαν να φύγω», λέει στο CNN Greece ο Χριστόφορος Αραμπίδης.

Ο 29χρονος Χριστόφορος σπούδασε στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής στο ΤΕΙ Μακεδονίας (Παράρτημα Καστοριάς) και μόλις τελείωσε την πρακτική του έψαχνε περίπου επτά μήνες για δουλειά. «Μη θέλοντας να συμβιβαστώ με κάτι λιγότερο έφυγα στο εξωτερικό», λέει και προσθέτει: “Η Ελλάδα δεν με έδιωξε αλλά δεν μου έδωσε ευκαιρία. Με τα σημερινά δεδομένα δεν θα επέστρεφα”.

Όσο για τις διαφορές που εντόπισε αναζητώντας εργασίας στο Λονδίνο υπογραμμίζει:

«Εδώ είναι πολύ πιο οργανωμένα τα πράγματα. Μέσα σε δύο εβδομάδες είχα από έναν τραπεζικό λογαριασμό μέχρι όλα τα χαρτιά που χρειαζόμουν για να προσληφθώ σε μία επιχείρηση. Δεν υπάρχει μαύρη εργασία γιατί κανείς δεν θέλει να μπλέξει. Οπότε είναι όλοι νόμιμοι».

«Υπάρχουν πράγματα που μου λείπουν από την Ελλάδα και με τραβάνε λίγο πίσω. Αλλά δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή μου» λέει στο CNN Greece ο Χριστόφορος Αραμπίδης.

 

cnn.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria