ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΚΑΦΟΣ - OlaDeka

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΚΑΦΟΣ

Καινοτομία στην Καστοριά: Ηλιακό τουριστικό σκάφος θα κάνει πλέον τον γύρο της λίμνης

Με ηλιακό σκάφος, χωρητικότητας έως 12 ατόμων, θα μπορούν πλέον να κάνουν τις βόλτες τους οι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες στη λίμνη της Καστοριάς.

Πρόκειται για σκάφος που παρέλαβε ο δήμος της πόλης και αποκτήθηκε στο πλαίσιο του διασυνοριακού έργου «Ελλάδα – Αλβανία 2007– 2013, Ενέργεια και Τουρισμός».

«Θα το διαχειρίζεται ο δήμος και θα το χρησιμοποιήσουμε για περιηγήσεις στη λίμνη. Είναι πολύ χρήσιμο και για την περαιτέρω τόνωση του τουρισμού, καθώς ήδη υπάρχει διαθέσιμο ένα καράβι», είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Σωτήρης Αδαμόπουλος.

Για την απόκτηση του υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Καστοριάς και της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Παραγωγής Αδρανών Υλικών Δήμου Καστοριάς και Αξιοποίησης της περιουσίας του Δήμου “Μακεδνός ΑΕ”.

φωτογραφία: wikipedia 

Τουρισμός και κωπηλασία

Ο κ.Αδαμόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου, στη λίμνη της Καστοριάς με τη συμμετοχή έξι αποστολών και συνολικά 280 αθλητών και παραγόντων.

«Η λίμνη της Καστοριάς προσφέρεται για τέτοιους αγώνες. Γι’ αυτό το λόγο, έχει επιλεγεί από την εθνική ομάδα κωπηλασίας της Ρωσίας, με τους αθλητές να προπονούνται πέντε με έξι μήνες το χρόνο στην περιοχή μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Ελληνες, καθώς οι συνθήκες είναι ιδανικές» υποστήριξε ο αντιπεριφερειάρχης.

Μέσα στους στόχους είναι να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ 2014-2020 οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, ώστε να γίνουν έργα βελτίωσης και να εκσυγχρονιστεί το κωπηλατήριο.

«Η Καστοριά έχει ένα στολίδι, τη λίμνη, και μπορούμε κάθε Σαββατοκύριακο να κάνουμε εκδηλώσεις και αγώνες για να αυξήσουμε τον τουρισμό», δήλωσε ο κ.Αδαμόπουλος.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας διοργανώνεται από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και το Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 8 το βράδυ, στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria