Υψηλή ανταπόκριση φαίνεται να έχει το πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων από αυτοπαραγωγούς με ενεργειακό συμψηφισμό (net metering),
με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να προέρχεται από τον οικιακό και εμπορικό τομέα και γεωγραφικά από την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και της Αττικής. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), από την αρχή του προγράμματος τον Μάιο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2016, έχουν υποβληθεί συνολικά 954 αιτήσεις. Το 84% αυτών έχουν προχωρήσει στο στάδιο της προσφοράς σύνδεσης ή/και στη σύμβαση σύνδεσης, ενώ 307 (32% των αιτήσεων) συστήματα λειτουργούν κανονικά. Οσον αφορά την ισχύ των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί αντιστοιχούν σε 17,28 MWp, ενώ τα συστήματα που έχουν συνδεθεί είναι 4,1 MWp (24% της συνολικής ισχύος των αιτήσεων). Σύμφωνα με τα πιο αναλυτικά στοιχεία του ΣΕΦ, από τον Μάιο του 2015 μέχρι και τον Ιούλιο του 2016 έχουν πραγματοποιηθεί 574 ενεργές αιτήσεις συνολικής ισχύος περίπου 11,3 μεγαβάτ (MWp), δηλαδή 19,7 κιλοβάτ (kWp) κατά μέσο όρο για κάθε αίτηση. Η πλειοψηφία των ενεργών αιτήσεων (τουλάχιστον 469) αφορούν εγκαταστάσεις επί κτιρίων (βιομηχανίες, επιχειρήσεις, κατοικίες).
Ολες σχεδόν οι αιτήσεις αφορούν τη Χαμηλή Τάση, με μόλις 17 (3,16 MWp) να αφορούν τη Μέση Τάση. Η κατανομή των ενεργών αιτήσεων ανά ισχύ δείχνει ότι από το σύνολο των αιτήσεων, το 59% αφορά συστήματα έως και 10 kWp (μ.ό. ισχύος συστημάτων 6,5 kWp) και το 26% εγκαταστάσεις από 10 kWp έως και 20 kWp (μ.ό. ισχύος συστημάτων 16,8 kWp). Δηλαδή το 85% των αιτήσεων αφορούσε εγκαταστάσεις μέχρι και 20 kWp, η πλειονότητα των οποίων αφορούν ιδιώτες και πιο συγκεκριμένα τον οικιακό και μικρό εμπορικό τομέα, γεγονός που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον από αυτές τις κατηγορίες. Τα μεγαλύτερης ισχύος συστήματα αφορούν αιτήσεις από επιχειρήσεις. Οι περισσότερες ενεργές αιτήσεις προήλθαν από την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας (22,5%) και ακολουθούν η Αττική (21,4%) και η Δυτική Ελλάδα (14,3%). Οι αιτήσεις με τα μεγαλύτερα σε ισχύ συστήματα, κατά μέσο όρο, προήλθαν από τη Δυτική Μακεδονία (32,9 kWp) και ακολούθησε η Ανατ. Μακεδονία – Θράκη (32,6 kWp).