Η επέλαση των προσφύγων - OlaDeka

Η επέλαση των προσφύγων

Του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου

Εάν κάποιος άκουγε και διάβαζε τα τεκταινόμενα στην Καστοριά από σήμερα το πρωί, θα πίστευε πως ξαφνικά έχουμε βρεθεί μπροστά σε ένα μεταναστευτικό τσουνάμι το οποίο είναι αδύνατο να διαχειριστεί ο τόπος,με απρόβλεπτες διαστάσεις…
Η πραγματικότητα όμως είναι πως ούτε τριάντα πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν-με πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε-σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Όμως κάθε “δύσκολη” κατάσταση-όπως δύσκολη είναι η διαχείριση του μεταναστευτικού-φανερώνει το πραγματικό “πρόσωπο” του καθενός-μιας,όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και πολιτικό…
Έτσι λοιπόν ξεκίνησε(ξανά) ένα ξενοφοβικό γαϊτανάκι,το οποίο δεν μπορεί να φτιασιδωθεί με οποιοδήποτε τρόπο,αποδεικνύοντας την υποκρισία,τη γελοιότητα την ξενοφοβία και τον υφέρποντα ρατσισμό,των τοπικών παραγόντων.

-Τοπική αυτοδιοίκηση:
Στο κλασικό μοτίβο,δάκρυα συμπάθειας και συμπόνιας, διάθεση βοήθειας…αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα.[(μακριά από εμάς και όπου θέλουν ας πάνε)πάντα με την ευχή μας] Μπορεί κανείς να ακούσει από αιρετούςτης Τ.Α-μέσα στην ίδια πρόταση-να εκφράζουν όλα τα παραπάνω,να διατρανώνουν πως δεν είναι ξενοφοβικοί και στο τέλος να λεν πως δεν επιθυμούν πρόσφυγες στην Καστοριά.

-Αντωνίου (βουλεύτρια Ν.Δ):
Ρατσιστικό παραλήρημα, μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων παλιάς κοπής(από αυτά που συνηθίζει), με ξεκάθαρο ψηφοθηρικό στόχο…το κοινό που θεωρεί “προνομιακό”.

ΣΥΡΙΖΑ:
Εδώ-για άλλη μια φορά-επικοινωνιολόγοι σκίζουν πτυχία και η ντροπή…”κοκκινίζει” με τόση υποκρισία.
Έπειτα από ένα δακρύβρεχτο κείμενο-απάντηση στην Αντωνίου,οπου αναφέρονται πραγματικά γεγονότα,που εξελίχθηκαν στον Ελλαδικό χώρο κατά τη μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή πληθυσμών,χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωσή της <<ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΕΣΕΝΤΟ>>,ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ(η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ) πως οι νομοί Καστοριάς-Φλώρινας ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από τη “φιλοξενία” προσφύγων.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως επιτίθονται στην Ύπατη Αρμοστεία,ακόμη και για τα ελάχιστα που κάνει για να απαλύνει τον πόνο αυτών των διωγμένων και βασανισμένων ανθρώπων!!!

Παραθέτω παλιότερη ανακοίνωση της ΛΑ.Ε Καστοριάς που δυστυχώς παραμένει επίκαιρη.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1/3/2016

Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από την αλληλεγγύη προς τους κατατρεγμένους

Τους τελευταίους μήνες ζούμε την κορύφωση του προσφυγικού δράματος, που εξελίσσεται με πρωταγωνιστές συνανθρώπους μας από τη Συρία.
Τα προσφυγικά ρεύματα που δημιουργούνται από τις επεμβάσεις που γίνονται εδώ και δεκαετίες στη Μ. Ανατολή, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με εμπροσθοφυλακή ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, έχουν οξυνθεί εξαιτίας των αντίρροπων συμφερόντων των μεγάλων και περιφερειακών δυνάμεων που εμπλέκονται στην περιοχή.

Οι Συριακός λαός νιώθει στο πετσί του-όπως και άλλοι λαοί της Μ. Ανατολής προηγουμένως – τι σημαίνει <<Όταν παλεύουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια>>.
Η Ε.Ε αποδεικνύει περίτρανα πως απέχει κατά πολύ από αξίες και ιδανικά, που της προσάπτει απλόχερα σύσσωμο το εγχώριο πολιτικό μπλοκ της Ευρωλιγούρας και σίγουρα δεν είναι το “κοινό σπίτι” για όσους δεν τους χρειάζεται η καπιταλιστική μηχανή.
Αυτή τη στιγμή χάνονται ζωές, παιδιά διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα ασυνόδευτα, οικογένειες ολόκληρες ταξιδεύουν προς το άγνωστο και συναντούν φράχτες και καταστολή.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και τα αδιέξοδα των εφαρμοζόμενων πολιτικών τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας καλούνται να αποδείξουν πως τίποτα δεν μας χωρίζει από τους κατατρεγμένους, που για να μην πνιγούνε πιάνονται κυριολεκτικά από τα μαλλιά τους.
Καλούμε λοιπόν την τοπική αυτοδιοίκηση του νομού μας με τους ελάχιστους πόρους που διαθέτει, εξαιτίας των μνημονίων και του μηδενικού σχεδιασμού της κυβέρνησης, να πράξει τα αυτονόητα.
Να φιλοξενήσει σε όλες τις διαθέσιμες δομές της όσους περισσότερους πρόσφυγες γίνεται.

Η Καστοριά που ο μισός της πληθυσμός αποτελείται από πρόσφυγες, καλείται να δείξει την απαιτούμενη αλληλεγγύη και να αναλάβει το μερτικό της ευθύνης που έχουμε απέναντι στους βασανισμένους συνανθρώπους μας.
Και πριν προλάβουν οι ρατσιστές “καλοθελητές” να μας απευθύνουν το ερώτημα…

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!!!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria