Σκληρή ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Καστοριάς για την μεταφορά υπηρεσιών που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενους χώρους, στο κτίριο της ΕΔΗΚΑ - OlaDeka

Σκληρή ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Καστοριάς για την μεταφορά υπηρεσιών που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενους χώρους, στο κτίριο της ΕΔΗΚΑ

ΝΟΔΕ Καστοριάς: Τρικυμία εν κρανίω επικρατεί στον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς δε, υπάρχει το απόλυτο χάος. Δυστυχώς, η αδυναμία άρθρωσης πολιτικού λόγου και πραγμάτωσης του οράματος τους για τον τόπο μας, μιας κι ακολουθούν τη γενικότερη ανερμάτιστη πολιτική τους, που καθορίζεται από εμπάθειες και ιδεοληψίες, οδήγησαν τη νομαρχιακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς  να οργανώσει συνάντηση φορέων, ώστε να τους ανακοινώσει την πρόθεση υποτίθεται της κυβέρνησης(;), για μεταφορά υπηρεσιών που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενους χώρους, στο κτήριο της ΕΔΗΚΑ.

Σαν να μην υπάρχουν  υπεύθυνοι φορείς που οφείλουν να ασχοληθούν με το τόσο σοβαρό και προκλητικό αυτό θέμα. Καταργήθηκαν ξαφνικά Δήμοι, Περιφέρεια, αρμόδιες υπηρεσίες του δημοσίου. Κατήργησαν ακόμα και την ίδια την κοινοβουλευτική τους εκπρόσωπο, που θα μπορούσε θεσμικά να προκαλέσει μια τέτοια διευρυμένη σύσκεψη, αποδεικνύοντας περίτρανα την καθεστωτική τους αντίληψη για την άσκηση εξουσίας.

Προκλητική και στοχευμένη είναι η πρότασή τους για το χώρο της ΕΔΗΚΑ, που εκφράζει τη φοβική τους διάθεση απέναντι στον κλάδο της γούνας. Σαν μην υπάρχουν διαθέσιμοι δημόσιοι χώροι μέσα στην πόλη της Καστοριάς. Σαν να μη γνωρίζουν την κατάντια του ιστορικού κέντρου της πόλης μας, το οποίο χρειάζεται κατεπειγόντως τόνωση, για να αποκτήσει έστω μέρος της παλιάς του αίγλης και το οποίο βέβαια διαθέτει ανάλογους χώρους.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό από όλους ότι οι λύσεις στα τοπικά προβλήματα δεν είναι ούτε μπλε, ούτε πράσινες, ούτε πορτοκαλί… Θα πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε την κεντρική πολιτική σκηνή όπου κυριαρχεί η μάχη του πολιτικού λόγου, των ιδεών, των ιδεολογιών, των επιχειρημάτων…με τα θέματα-προβλήματα του τόπου μας, οι λύσεις των οποίων θα έρθουν μέσα από τη συναίνεση, τη σύνθεση, τη συνεννόηση όλων των τοπικών φορέων.

Ο τόπος μας δεν μπορεί να κυβερνάται από συλλογικότητες. Όλοι μαζί πρέπει να εργαστούμε για το καλό της μίας και μοναδικής συλλογικότητας που δεν είναι άλλη από τον καστοριανό λαό!!!

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria