"Προσάραξε" στο λιμάνι το καραβάκι του δήμου Καστοριάς - OlaDeka

“Προσάραξε” στο λιμάνι το καραβάκι του δήμου Καστοριάς

Τεράστια η αναστάτωση στον δήμο, καθώς υπάρχουν “απειλές” για πρόστιμα και αυστηρές κυρώσεις, ενώ αναβάλλονται επ’ αόριστον τα προγραμματισμένα δρομολόγια

Μία αδειοδότηση που εκκρεμεί εδώ και χρόνια για το “Ολυμπία” ήταν η αιτία να “δέσει” στο λιμάνι και το δεύτερο καραβάκι του δήμου Καστοριάς

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΣΕΝΤΡΑΣ, η άδεια που εκκρεμεί αφορά στη Διευθυνση Συγκοινωνιών, καθώς μία ειδική επιτροπή της υπηρεσίας πρέπει να δώσει το πράσινο φως για τον απόπλου του ΟΛΥΜΠΙΑ.

Ωστόσο, η επιτροπή αυτή δεν έχει συσταθεί εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη άδεια να μην μπορεί να ληφθεί από τον δήμο Καστοριάς.

Αποτέλεσμα αυτού του …κενού, πάντως, ήταν να απαγορευθεί ο απόπλους της ΟΛΥΜΠΙΑΣ, και, μάλιστα, η Δημοτική Επιχείρηση ΜΑΚΕΔΝΟΣ να απειληθεί με πρόστιμα και κυρώσεις, εφόσον υπάρξουν δρομολόγια.

Όπως ήταν λογικό, υπήρξε μία τεράστια αναστάτωση στον δήμο Καστοριάς, αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με την πολιτική της ηγεσία να ενημερώνεται για το θέμα κατόπιν εορτής και μάλιστα από τον ίδιο το δήμο.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, καθώς για όλο σχεδόν τον Αύγουστο υπήρχαν προγραμματισμένα δρομολόγια, ενώ και η Μητρόπολη είχε σκοπό να κάνει χρήση του καραβιού τον 15Αυγουστο για τη μεταφορά της εικόνας της Παναγίας.

Το γεγονός, δυστυχώς, αναδεικνύει για άλλη μία φορά την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και δήμου Καστοριάς, η οποία έλλειψη συνεργασίας μόνο θετικά αποτελέσματα δεν έχει αποφέρει μέχρι στιγμής, με πολλές ευκαιρίες για την ανάπτυξη του τόπου να παραμένουν αναξιοποίητες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria