Κοινό δελτίο τύπου Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς και Ολ.Τελιγιορίδου για Δημόσιες Υπηρεσίες σε Δημόσια κτήρια - OlaDeka

Κοινό δελτίο τύπου Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς και Ολ.Τελιγιορίδου για Δημόσιες Υπηρεσίες σε Δημόσια κτήρια

SYRIZA-KASTORIA

Είναι γνωστή τους τελευταίους μήνες στην πόλη μας η δημόσια, ανοικτή, δημοκρατική  πρωτοβουλία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, να καλέσει όλους τους αρμόδιους φορείς να διαβουλευτούν για την αξιοποίηση των ακινήτων του δημοσίου, ώστε όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες να στεγάζονται σε Δημόσια Ακίνητα και να εξοικονομηθούν οι πόροι των ενοικίων στην ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για την κοινωνία και τη χώρα.

Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε από την πρώτη στιγμή θετική ανταπόκριση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι συμφώνησαν να συμβάλουν στον δημοκρατικό δημόσιο διάλογο με μοναδικό στόχο το νοικοκύρεμα στη στέγαση των δημόσιων υπηρεσιών.

Την πρωτοβουλία μας επικρότησε όλη η κοινωνία της Καστοριάς και την υιοθέτησαν και άλλοι νομοί σαν πιλοτική.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου δηλώνουμε ότι είμαστε σταθερά και από κοινού συντεταγμένοι στην προσπάθεια για τη μείωση των εξόδων στέγασης των δημοσίων υπηρεσιών και θεωρούμε όχι απλώς δικαίωμα αλλά υποχρέωσή μας σαν πολίτες της Καστοριάς, να συνεχίσουμε την δημόσια, ανοιχτή, δημοκρατική διαβούλευση με όλους τους φορείς για την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κτιρίων με τους καλύτερους όρους και προϋποθέσεις.

Σε ότι αφορά το κτίριο του Εκθετηρίου Δημοπρατηρίου Καστοριάς, συνολικού εμβαδού 24.000 τ.μ. που χτίστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού, υποστηρίζουμε τη συνέχιση του ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου για την προσφορότερη αξιοποίηση του προς το συμφέρον του κλάδου της γουνοποιίας και της τοπικής κοινωνίας.

Να ενημερώσουμε τον καστοριανό λαό ότι είμαστε σταθερά στο πλευρό του κλάδου της γουνοποιίας και υποστηρίζουμε τις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας με την ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση και επαναλειτουργία του κτιρίου του πρώην Κέντρου Ελληνικής Γούνας. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν σύντομα θετικές εξελίξεις. Όσοι σήμερα τολμούν να μας κατηγορούν, ας κοιταχτούν στον καθρέφτη, γιατί είναι αυτοί οι ίδιοι, που απαξίωσαν και τελικά έβαλαν λουκέτο στον συγκεκριμένο φορέα.

Αρνητικές αντιδράσεις είχαμε μόνο από τα κόμματα, οι κυβερνήσεις των οποίων δημιούργησαν επί δεκαετίες το πρόβλημα απαξιώνοντας και εγκαταλείποντας τα κρατικά κτίρια προωθώντας την ενοικίαση ιδιωτικών, ικανοποιώντας έτσι τις επιθυμίες κάποιων «εκλεκτών» ψηφοφόρων τους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε όλη τη χώρα υπάρχει σωρεία αναξιοποίητων κρατικών κτιρίων, τη στιγμή που το δημόσιο πληρώνει εκατομμύρια για τη στέγαση υπηρεσιών του.

Απορούμε για ποιο λόγο κάποιοι όπως η ΝΟΔΕ Καστοριάς αλλά και κάποιοι γραφικοί τύποι από συνδικαλιστικούς φορείς, ενοχλούνται από αυτόν τον ανοιχτό δημόσιο διάλογο.

Όσο για τον ανεκδιήγητο κ. Περιβολάρη είναι φανερό ότι προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία του χρησιμοποιώντας χυδαία γκεμπελική λασπολογία (ρίξε λάσπη στο τέλος κάτι θα μείνει) και φαντασιώνεται ότι θα πέσει η κυβέρνηση. Κάνει δίκη προθέσεων και βλέπει πίσω από τις διαφανείς ενέργειές μας δήθεν «συμφέροντα για τα οποία βοά η Καστοριά». Τον καλούμε να τα κατονομάσει δημόσια και να τα δώσει στον εισαγγελέα, διαφορετικά, αν δεν το κάνει, θα επιβεβαιώσει ότι είναι αισχρός συκοφάντης. Είναι πραγματικά λυπηρό για τον τόπο μας να έχει το ΠΑΣΟΚ τόσο χαμηλού επιπέδου εκπροσώπηση.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria