Κανόνες ερασιτεχνικής αλιείας στη λίμνη ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ Καστοριάς - OlaDeka

Κανόνες ερασιτεχνικής αλιείας στη λίμνη ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ Καστοριάς

Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ανακοινώνεται ότι μετά από επανειλημμένες οχλήσεις για πληροφορίες σχετικά με την διενέργεια της ερασιτεχνικής αλιείας στη λίμνη ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ Καστοριάς, ενημερώνουμε τους ερασιτέχνες αλιείς, ότι σύμφωνα με την ισχύουσα αλιευτική νομοθεσία η ερασιτεχνική αλιεία στα εσωτερικά νερά(λίμνες ,ποτάμια, λιμνοθάλασσες και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς γλυκών και υφάλμυρων νερών) επιτρέπεται, χωρίς πλωτό μέσο, από την ξηρά ,μόνο με αγκιστρωτά εργαλεία, όπως καλαμίδι, πεταλούδα, καθετή κ.λπ. εκτός από παραγάδια(Π.Δ. 99/03).

Κάθε ερασιτέχνης  ψαράς επιτρέπεται να συλλαμβάνει συνολικά μέχρι δύο(2) κιλά αλιεύματα ή μέχρι τρία (3)άτομα το εικοσιτετράωρο (24ωρο) ανεξάρτητα βάρους (Π.Δ.373/85).

Απαγορεύεται η πώληση και γενικά η εμπορία αλιευτικών προϊόντων, που προέρχονται από ερασιτεχνική αλιεία(Π.Δ.373/85).

Απαγορεύεται απόλυτα η αλιεία, εμπορία και πώληση των παρακάτω ειδών, εφόσον έχουν μήκος μικρότερο των αναγραφομένων:

Πέστροφα 20 εκατοστά ,

Κορέγονος 20 εκατοστά ,

Κυπρίνος-Γριβάδι 30 εκατοστά,

Χέλια 30 εκατοστά ,

Τίγκα-Γλήνι 15 εκατοστά,

Καράσιος – Πεταλούδα 15 εκατοστά

Καραβίδα 10 εκατοστά ,

Πέρκα 18 εκατοστά(Π.Δ.658/81)

 

Απαγορεύεται η αλιεία κ πώληση παντός είδους ιχθύων που έχουν μήκος μικρότερο των 8cm μετρούμενο από το άκρο του ρύγχους μέχρι της νοητής γραμμής που ενώνει τα δύο άκρα του πτερυγίου της ουράς(Β.Δ.11/1954-Ν.Δ.10/95)

 

Απαγορεύεται σε όλες τις λίμνες και τα ποτάμια η αλιεία υδρόβιων ζώων:

Πέστροφας από 1ης Νοεμβρίου μέχρι και 15 Φεβρουαρίου κάθε έτους.

Κορέγονου τους μήνες Δεκέμβριο-Ιανουάριο κάθε έτους.

Καραβίδας από 15 Φεβρουαρίου μέχρι 15 Μαΐου κάθε έτους.(Β.Δ.142/71)

           

Απαγορεύεται απολύτως επί ένα έως δύο μήνες κάθε έτους η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο εντός των λιμνών για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών. Η απαγορευτική περίοδος περιλαμβάνεται στο χρονικό διάστημα από 1ης Απριλίου έως 15ης Ιουνίου κάθε έτους και καθορίζεται με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη, ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες κάθε λίμνης(Β.Δ.142/71 , Π.Δ.332/83 &Ν. 3852/10).

Με Περιφερειακές Αποφάσεις μπορεί να απαγορευθεί στις λίμνες και τα ποτάμια η αλιεία με κάθε μέσο ή να επιβληθούν πρόσθετα ή ειδικά περιοριστικά μέτρα για χρονικό διάστημα μέχρι ένα χρόνο ,άπαξ.(Ν.2040/92 άρθρο 9 παρ.1& Ν.3852/10).

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria