Ιωάννου: Στοπ στις απευθείας αναθέσεις – Αιχμές για τους δήμους της Καστοριάς

Με τα πενιχρά έσοδα που διαθέτει το Σωματείο μας παρόλα αυτά μπορεί να χρηματοδότηση την αγορά πετσετών για την συλλογή των δακρύων που εκατέρωθεν θα προκύψουν

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Ιωάννου: Στοπ στις απευθείας αναθέσεις – Αιχμές για τους δήμους της Καστοριάς

Θα στενοχωρήσω αρκετούς συναδέλφους. Εργολήπτες, οι οποίοι υποτίθεται πως έχουν κάτι το ξεχωριστό έναντι των άλλων.

 Και γι’ αυτό τους δίνουν οι τοπικοί Άρχοντες με την μέθοδο της απ ευθείας ανάθεσης της Δουλειές του ΟΤΑ τους, αλλά πιο πολύ νομίζω θα στενοχωρήσω Δημάρχους και Αντιδημάρχους και κάθε λογής Θεσμικό παράγοντα που έχει το δικαίωμα της απ ευθείας ανάθεσης.

Το πελατειακό σύστημα αυτό με τον Νόμο 4412 από 8/8__2016 και λόγω ανάγκης εναρμόνισης της Ελληνικής Νομοθεσίας με κοινοτική Οδηγία εκτός απροόπτου παύει να ισχύει.

Σύμφωνα με τον νέο Νόμο, οι Εργολήπτες θα δηλώνουν ένα Δήμο που επιθυμούν και θα δημιουργείται Ηλεκτρονικό Μητρώο ενδιαφερομένων έτσι θα γίνεται κλήρωση Ηλεκτρονικά για την ανάδειξη του αναδόχου το ποσό της ανάθεσης φτάνει τα 20000 €.

 Πιστεύω πως μπαίνει τέρμα στο πελατειακό σύστημα των υμετέρων. Ας ψάξουν πλέον άλλους τρόπους οι τοπικοί Άρχοντες να κρατήσουν τα (πελατολόγια) τους Εκτός και αν το καταστρατηγήσουν και αυτό (όλα είναι πιθανά). Διαφορετικά θα είμαστε όλοι ίσοι στην πιθανότητα να πάρουμε πίσω μέρος από τα δικά μας χρήματα

Για την ενημέρωση

Βασίλης Ιωάννου Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και Συνδέσμου Εμπειροτεχνών ΕΔΕ Καστοριάς

(με τα πενιχρά έσοδα που διαθέτει το Σωματείο μας παρόλα αυτά μπορεί να χρηματοδότηση την αγορά πετσετών για την συλλογή των δακρύων που εκατέρωθεν θα προκύψουν)

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια