Το φυσικό αέριο πάει στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη- Στην Καστοριά κύριε;

Ο βαθύς ύπνος της καστοριανής τοπικής αυτοδιοίκησης

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Το φυσικό αέριο πάει στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη- Στην Καστοριά κύριε;

Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη το φυσικό αέριο δεν κάνει απλά διέλευση αλλά μοιράζεται και στα αστικά κέντρα! Γιατί; Γιατί εκεί οι πολιτικοί και οι αυτοδιοικητικοί κοιμούνται μόνο τη νύχτα. Όπως όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι. Στην Καστοριά οι αντίστoιχοι αιρετοί μας δε είναι και τόσο συνηθισμένοι… Κοιμούνται και τις υπόλοιπες ώρες του 24ωρου όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα. Το λέμε εμείς και άλλοι, ΜΗΝ τα βάζετε με τον θεό, την κακή μας τύχη και τον κακό TAP! Μπορείτε απλά να κάνετε μία μελέτη και να χρησιμοποιήσετε κονδύλια από το ΕΣΠΑ για να μπορέσετε να κατασκευάσετε υποδομή διανομής φυσικού αερίου στα σπίτια μας. Είναι ξεκάθαρο, συγκεκριμένο και επιτεύξιμο. Τι άλλο θέλετε να σας πούνε; Τα κάλαντα; Κανένα παιδικό νανούρισμα; Αλλά τι ρωτάω, αυτό το τελευταίο είπαμε…δεν το έχετε καθόλου ανάγκη!!!

Πέτρος Σμιξιώτης

Δείτε το ρεπορτάζ:

Η Περιφέρεια ΑΜΘ με τη ΔΕΠΑ φέρνουν το μεγαλύτερο έργο σε όφελος για την κοινωνία, μετά την Εγνατία Οδό

Με 32 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ θα προχωρήσει η ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου μέσης και χαμηλής πίεσης στη Θράκη. Η πρόσκληση της Περιφέρειας ΑΜΘ προς τη ΔΕΠΑ, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», περιλαμβάνει την κατασκευή 498, 5 χλμ δικτύου και εννέα μετρητικών-ρυθμιστικών σταθμών, για τη διανομή φυσικού αερίου στα έξι κύρια αστικά κέντρα της Περιφέρειας, δηλαδή στην Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα και τη Δράμα. Η πρόταση της ΔΕΠΑ για το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Τις επίσημες ανακοινώσεις για την υλοποίηση του έργου έκανε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Γιώργος Παυλίδης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, μαζί με όλους τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, στην έδρα της Περιφέρειας. Μίλησε για το μεγαλύτερο έργο σε όφελος για την κοινωνία, μετά την Εγνατία Οδό και έκανε γνωστό ότι θα μπορούν να συνδεθούν με το δίκτυο σπίτια, επαγγελματικές στέγης, βιομηχανίες και δημόσια κτίρια. Επισήμανε τη μείωση του κόστους θέρμανσης και μίλησε για τις πτυχές της συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ, στην κάμερα του “Χ” και την δημοσιογράφο Δήμητρα Συμεωνίδου.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια