π. Λεωνίδας Μπάρδος: Η Καινή Διαθήκη είναι καλή – Τι πρέπει να προσέξουμε

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » π. Λεωνίδας Μπάρδος: Η Καινή Διαθήκη είναι καλή – Τι πρέπει να προσέξουμε

Συνέντευξη τύπου από τον Υπεύθυνο Αντιαιρετικού Αγώνος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας Πρωτ. Λεωνίδα Μπάρδο, μετά και τα κρούσματα διακίνησης υλικού από την “Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση” στην πόλη της Καστοριάς.

«Κατ αρχήν δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Η συγκεκριμένη ελληνική ιεραποστολική ένωση που έχει αρχηγό της τον Ιωνάθαν Μακρή κάθε χρόνο επιλέγει περιοχές της πατρίδας μας, και φέτος είναι η σειρά της Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Πιερίας.

Τώρα θα πει κανείς, “Μα τι κακό κάνουν οι άνθρωποι αυτοί; Ήρθαν και μας μοιράζουν την Καινή Διαθήκη. Η Καινή Διαθήκη αυτή έχει κάτι κακό;”

Η Καινή Διαθήκη αυτή είναι μια Καινή Διαθήκη σε νεοελληνική μετάφραση, έκδοση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας. Ποια είναι η μοναδική μας ένσταση για αυτή την Καινή Διαθήκη: Οι Ορθόδοξοι Έλληνες, αγαπούμε πολύ και το αρχαίο κείμενο για αυτό και στις περισσότερες Καινές Διαθήκες που έχουμε, διαθέτουμε το αρχαίο κείμενο από τη μία πλευρά και το νεολληνικό από την άλλη. Έτσι όταν κάπου δεν καταλαβαίνουμε αυτό που λέει το αρχαίο, προστρέχουμε στο ελληνικό. Είναι σημαντικό το ότι η Αγία Γραφή γράφτηκε για πρώτη φορά από τους Αποστόλους, Ευαγγελιστές κλπ στο αρχαίο ελληνικό κείμενο. Αυτό σημαίνει άρα και την αυθεντική ερμηνεία.

Αντιλαμβάνεστε τώρα ότι όταν κάποιος κάνει μια μετάφραση, αυτή η μετάφραση γίνει μια άλλη μετάφραση ορισμένες λεπτές έννοιες πόσο μπορούν να αλλαχθούνε.

Κατά τα άλλα αυτή η Καινή Διαθήκη είναι καλή, έχει γραφτεί από καθηγητές του πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, είναι καλή η Καινή Διαθήκη αν κάποιος θέλει να την κρατήσει, μπορεί να την κρατήσει. Εάν κάποιος αισθάνεται άβολα, μπορεί να την πάει στην ενορία του μαζί με όλο το σακουλάκι. 

Παρ όλα αυτά όλα τα σπίτια διαθέτουν από μια Καινή Διαθήκη, και με κάθε ευκαιρία ή για οποιονδήποτε λόγο διανέμονται Καινές Διαθήκες από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς. Άρα καταλαβαίνετε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος για τη διανομή της Καινής Διαθήκης. Άρα από πίσω υπάρχει κάτι άλλο…

Η Καινή Διαθήκη που μοιράστηκε έχει την έγκριση της Ιεράς Συνόδου. Το υπόλοιπο υλικό που έχουν μέσα όμως, είναι υλικό νεοπροτεσταντικό. Κατ αρχήν εγώ θα σας πω για το δόλο που υπάρχει στο σακουλάκι τους. 

Γράφει: “Ένα δώρο για σένα, κάθε σπίτι.” και από κάτω τονίζει με θαυμαστικά “Αυτό το πακέτο δεν έχει καμία σχέση με αιρέσεις, μάρτυρες του Ιεχωβά, μορμόνους κτλ”  Εδώ είναι η μεγάλη πλάνη. Ένα ψέμα. Γιατί όντως, εδώ πρόκειται για συγκεκριμένη νεοπροτεσταντική ομάδα την ελληνική ιεραποστολική ένωση. Άρα ψεύδονται στο σακουλάκι. Από την άλλη πλευρά επίσης έχουν μια φράση του Ιερού Χρυσοστόμου. Του Αγίου Χρυσοστόμου. Που λέει ότι “αιτία όλων των κακών του κόσμου είναι η άγνοια των γραφών. Ιωάννης ο Χρυσόστομος.”

Για μας δεν είναι ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, είναι ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

Εδώ φαίνεται ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν αναγνωρίζουν του Αγίους της Εκκλησίας μας.

Επίσης, στα έντυπα που δώσανε -για να καταλάβουμε τον δόλο που υπάρχει- γράφουνε το Πιστεύω. Το Πιστεύω όπως το λέμε εμείς και μπαίνοντας κανείς και στην ιστοσελίδα τους βλέπει ότι λένε: “Πιστεύουμε κανονικά στο Πιστεύω”

Εμείς στην ιστορία μας και στα θρησκευτικά μας ξέρουμε, ότι το Πιστεύω έγινε στην Α και Β Οικουμενική Σύνοδο 325 μ.Χ. και 381 μ.Χ. πρώτη και δεύτερη Οικουμενική Σύνοδος τις οποίες κάνανε Άγιοι της Εκκλησίας μας: Άγιος Νικόλαος, Άγιος Αθανάσιος, Άγιος Αλέξανδρος Αλεξανδρείας, όλοι αυτοί καθόρισαν τον κανόνα της Αγίας Γραφής δηλαδή ποια βιβλία περιέχονται στην Αγία Γραφή και ποια δεν κάνουνε, είναι αιρετικά. Είναι απόκρυφα. Πρώτα ο Άγιος Αθανάσιος σε μία επιστολή του προς τις περιοχές που ποίμενε λέει τον κανόνα της Καινής Διαθήκης. Άρα και τον κανόνα της Καινής Διαθήκης αλλά και το Πιστεύω πως το έχουμε; Καθιερώθηκαν από την επίσημη Εκκλησία του Χριστού στην Α΄και Β΄Οικουμενική Σύνοδο.

Το συμπέρασμα για όλη αυτή τη διανομή είναι ότι υπάρχει δόλος από πίσω. Είναι κάτι ανησυχητικό. Γιατί εφ όσον δέχονται την Καινή Διαθήκη και το Πιστεύω, δεν θα πρεπε αυτοί οι άνθρωποι να δέχονται και τους πατέρες της Εκκλησίας; Διαγράφουν όμως τους πατέρες της Εκκλησίας, δεν τους δέχονται, διαγράφουν και την Εκκλησία του Χριστού, διαγράφουν τα μυστήρια της Πίστεως δεν τα δέχονται. (Οι Προτεστάντες, δεν δέχονται τίποτε άλλο εκτός από την Αγία Γραφή)

Ξεκάθαρα είναι μία νεοπροτεσταντική αίρεση.

Οπότε ο καθένας θα πρέπει να φυλαχθεί.

Για τους μάρτυρες του Ιεχωβά έχω να πω ότι είναι κάτι δεν θα εκλείψει ποτέ γιατί για αυτούς η διανομή υλικού από σπίτι σε σπίτι είναι η λατρεία τους. Συμπληρώνονται δελτία από τους μάρτυρες του Ιεχωβά σχετικά με τις ώρες που πήγανε,  και έτσι μπορεί κάποιος να αναδειχθεί στη λατρέια της “σκοπιάς” .Εδώ βέβαια θα πρέπει να προσέξουμε! Η Καινή Διαθήκη που έχουνε οι μάρτυρες του Ιεχωβά είναι παντελώς διαφορετική. Λέει απ έξω “Μετάφραση του νέου κόσμου” είναι το μαρτύριο του Ιεχωβά και είναι κάτι διαφορετικό από την Αγία Γραφή 100% λείπουν κεφάλαια, λείπουν λέξεις, έχουν αλλαχτεί πάρα πολλά πράγματα.

Αυτή που μοιράστηκε όμως τις τελευταίες μέρες στην περιοχή μας όπως είπαμε είναι καλή.

Πως αντιμετωπίζουμε έναν τέτοιον άνθρωπο:

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί χαρακτηριζόμαστε από το ήθος μας. Και το ήθος του Ορθόδοξου Χριστιανού, είναι ήθος όμορφο είναι ήθος πολιτισμένο, είναι ήθος που έχει την ανοχή για τους άλλους ανθρώπους. Αρκεί βέβαια, οι άλλοι να σέβονται και τη δική μας ελευθερία. Οπότε, έρχονται στην πόρτα μας, δίνουν το σακουλάκι, τους λέμε ευχαριστώ πολύ, έχω Καινή Διαθήκη, η Εκκλησία μας, μας έχει δώσει. Δεν μου χρειάζεται. Εννοείται ότι δεν χρειάζεται να συμμετάσχω στα άλλα έντυπα. Έχει π.χ. ένα άλλο έντυπο για κατασκηνώσεις με 80 ευρώ το άτομο. Μα η Εκκλησία η τοπική φιλοξενεί γύρω στα 400 παιδιά χωρίς καμία διάκριση -ούτε θρησκευτική αφού φιλοξενούνται και παιδιά μουσουλμάνων- εντελώς δωρεάν. Έχουμε λοιπόν ανάγκη από κάποιες άλλες κατασκηνώσεις; Που έχουν από πίσω τον δόλο; Που έχουν από πίσω την πονηριά; Που έχουν από πίσω τον προσηλυτισμό; Όχι βέβαια.»

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια