Παρατείνεται η Περίοδος Ενεργητικής Επιτήρησης της λύσσας έως 30/09/16 - OlaDeka

Παρατείνεται η Περίοδος Ενεργητικής Επιτήρησης της λύσσας έως 30/09/16

Κτηνιατρική Υπηρεσία Καστοριάς: 50 ευρώ για κάθε νεκρή αλεπού

Από το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Καστοριάς γνωστοποιείται η Παράταση Προγράμματος Ενεργητικής Επιτήρησης της Λύσσας μετά τους εμβολιασμούς της άνοιξης 2016 -Παθητική Επιτήρηση και Ενεργητική Επιτήρηση για τη Λύσσα (Αποζημιώσεις για την προσκόμιση δειγμάτων)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση  οι κυνηγοί, θηροφύλακες, καθώς και μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων, οι οποίοι προσκομίζουν στην υπηρεσία αλεπούδες που βρίσκουν νεκρές (παθητική επιτήρηση της λύσσας) καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, δύνανται να λαμβάνουν αποζημίωση ύψους 50€ ανά αλεπού.  Όπως προκύπτει από  το «Πρόγραμμα επιτήρησης και καταπολέμησης της λύσσας στην Ελλάδα» (ΚΥΑ331/10301/25.01.2013, ΦΕΚ Β΄ 198), η Π.Ε. Καστοριάς υποχρεούται να αποστείλει 33 νεκρές αλεπούδες για το 2016. Η αποζημίωση των 50€ ανά αλεπού, χορηγείται μέχρι να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός δειγμάτων (33 νεκρές αλεπούδες έως το τέλος του 2016). Απαραίτητα, μαζί με τη νεκρή αλεπού, προσκομίζονται στην υπηρεσία μας συμπληρωμένα από τους θηροφύλακες/κυνηγούς/μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων τα:

«Έντυπο αποστολής δειγμάτων από ιδιωτικούς φύλακες θήρας, κυνηγούς και μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων για το πρόγραμμα παθητικής επιτήρησης της λύσσας» (Παράρτημα Α1 του σχετ. 1) και

«Αίτημα Αποζημίωσης (πληρωμής) για προσκόμιση νεκρών αλεπούδων στα πλαίσια της παθητικής επιτήρησης της λύσσας» (Παράρτημα Α2 του σχετ. 1).

     Όσον αφορά στη συλλογή δειγμάτων για την ενεργητική επιτήρηση (θανατωμένες αλεπούδες), θηροφύλακες και κυνηγοί, με άδεια κυνηγιού σε ισχύ, μπορούν να θανατώνουν και να προσκομίζουν στην υπηρεσία μας τις θανατωμένες αλεπούδες, ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ. Ο αριθμός των θανατωμένων αλεπούδων που πρέπει να συλλεχθούν είναι 33 (2 αλεπούδες ανά 100km2),  έως την 30η Σεπτεμβρίου 2016. Η αποζημίωση για κάθε θανατωμένη αλεπού ανέρχεται στα 30€. Κάθε κυνηγός/θηροφύλακας, με κάθε θανατωμένη αλεπού που προσκομίζει στην υπηρεσία μας (ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ), οφείλει να προσκομίζει συμπληρωμένα τα:

«Έντυπο αποστολής δειγμάτων από κυνηγούς και φύλακες θήρας, για το πρόγραμμα ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας» (Παράρτημα Β1 του σχετ. 1) και

«Αίτημα Αποζημίωσης (πληρωμής) για προσκόμιση θανατωμένων αλεπούδων στα πλαίσια της ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας (εμβολιακή καμπάνια άνοιξης 2016)» (Παράρτημα Β2 του σχετ. 1).

     Το πρόγραμμα ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας που ακολουθεί τους εμβολιασμούς της άνοιξης 2016, παρατείνεται έως την 30η Σεπτεμβρίου 2016 (σχετ. Νο. 2). Δίνεται η δυνατότητα στους κυνηγούς και φύλακες θήρας δρώντας αυτόνομα, με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου να προβούν σε θανατώσεις αλεπούδων, οι οποίες πρέπει να προσκομίζονται άμεσα στην υπηρεσία μας για την απαραίτητη δειγματοληψία.

    Για τον καλύτερο συντονισμό των διαδικασιών συλλογής δειγμάτων, με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου και στο τέλος κάθε εβδομάδος, θα ενημερώνονται οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Π.Ε. Καστοριάς για τις τοποθεσίες από τις οποίες έχει καλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός δειγμάτων, ώστε να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι τις περιοχές στις οποίες πρέπει να δραστηριοποιηθούν για τη συλλογή των δειγμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες Διεύθυνσης Αγροτική Οικονομίας και Κτηνιατρικής,  τμήμα Κτηνιατρικής, κα. Σμαράγδα Δημοπούλου, τηλ2467076023.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ 521 00▪ΚΑΣΤΟΡΙΑ ▪ ΤΗΛ. (24673) 50216, FAX24670 22513 ▪ e-mail: [email protected]

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria