Ο Εσπερινός του Προφήτη Ηλία στην Καστοριά

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Ο Εσπερινός του Προφήτη Ηλία στην Καστοριά

Xθες, Τρίτη 19 Ιουλίου, παραμονή της εορτής της εις ουρανούς αναβάσεως του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

Ο Προφήτης Ηλίας είναι ο προστάτης των Γουνοποιών και Γουνεργατών της Καστοριάς, κι έτσι πλήθος Καστοριανών ανηφόρησε στην περιοχή Τσαρδάκι, για να συμπανηγυρίσει την εορτή και να ζητήσει τη μεσιτεία και την προστασία του.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του μίλησε για τον Προφήτη Ηλία και αναφέρθηκε στα ιερά αναγνώσματα του Εσπερινού, από το βιβλίο της Βασιλειών Γ’ της Παλαιάς Διαθήκης, όπου τον έθρεψε μία χήρα από τη Σαρεπτά στην περιοχή της Σιδώνας, παρά την φτώχεια της και ιδιαίτερα σε περίοδο μεγάλης ανομβρίας.

Η χήρα, η οποία πίστευε αληθινά στο Θεό, έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη στον άνθρωπο του Θεού και παρά το γεγονός ότι είχε λίγη τροφή για την οικογένειά της, έδωσε και την μοιράστηκε μαζί με τον Προφήτη.

Και συνέχισε ο Μητροπολίτης λέγοντας πως το μήνυμα της χήρας γυναικός που έθρεψε τον Προφήτη, είναι πως πρέπει να δείχνουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Χριστό και στο θέλημα του Θεού, κι Αυτός θα δώσει την απάντησή Του.

Κι ένα ακόμα, το οποίο θα πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως η αρετή της ελεημοσύνης, είναι αυτή που θα μας οδηγήσει με γεμάτα χέρια στον θρόνο του Θεού και το έργο που θα παρουσιάσουμε στον Κύριό μας, θα είναι αυτό το έργο της ελεημοσύνης που θα καλύψει τα κενά που γέννησε η αμαρτία στη ζωή μας.

1f3a3b25ef7caf7f899b95a5fee33bda_L P1210651-w1000-h800

Πηγή

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια