Ολοκληρώθηκε η “Παγκόσμια Συνάντηση Νεστοριτών 2016”

13709980_490594341149960_5437741333841912532_n
Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Ολοκληρώθηκε η “Παγκόσμια Συνάντηση Νεστοριτών 2016”

Πέντε μέρες ταξίδι. Ένα ταξίδι στο παρελθόν, που μας έδωσε την ευκαιρία να συγκινηθούμε, να γελάσουμε, να πάρουμε δυνάμεις, για όσα μας συμβαίνουν σήμερα. Διηγηθήκαμε ιστορίες από το χθες, υπήρξαμε αρωγοί και συνοδοιπόροι στο σήμερα. Ψηλαφίσαμε την μνήμη μας και αναδύθηκαν συναισθήματα και αναμνήσεις. Θυμηθήκαμε στιγμές χαράς και πρόσωπα του παρελθόντος και αφήσαμε την ζωή να κάνει κύκλους. Την ιστορία να κάνει κύκλους.

Πολλοί χάρηκαν το πρόγραμμα. Υπήρξαν και εκείνοι που θεωρώ καλόπιστα επεσήμαναν λάθη. Όσοι αγωνίζονται κάνουν και λάθη. Πιστέψτε ότι δεν ήταν σκόπιμα. Γιατί εδώ συγκρούστηκαν δύο κουλτούρες. Η βουκολική Νεστορίτικη νοοτροπία και ψυχοσύνθεση του ορεσίβιου, με την νοοτροπία που κουβαλά ο Νεστορίτης που βρίσκεται σε μια τεράστια χώρα. Στο ταξίδι αυτό κυριάρχησε ο πραγματικός χαρακτήρας του Νεστορίτη. Κριτής και επικριτής των πάντων. Γνωρίσατε ότι το Νεστόριο έχει περισσότερα προβλήματα από το χθες. Ας βοηθήσουμε όλοι μας να βρει τον δρόμο της ανάπτυξης και οι τοπικοί μας άρχοντες να δώσουν προοπτική και ελπίδα. Η μιζέρια δεν μας ταιριάζει.

Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω καινούργιους φίλους. Υπόσχομαι πως θα κρατήσω όλα τα θετικά της συνάντησης για μια προοπτική και παρακαταθήκη για το μέλλον. Σήμερα η πρώτη γενιά των μεταναστών έκανε τον δικό της κύκλο. Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους εκείνους που προσέφεραν λιγότερο η και περισσότερο. Η συνάντηση αυτή έδωσε την σκυτάλη στη νέα γενιά, τη δεύτερη καταξιωμένη στην κοινωνία των χωρών που ζούνε.

Ας δώσουμε την υπόσχεση και αν ο Θεός μας έχει γέρους και δυνατούς, για την επόμενη ΤΕΤΑΡΤΗ συνάντηση που θα γίνει το 2021.Και μέχρι τότε ας συνυπάρχει και η Νέα γενιά των πτυχιούχων και μορφωμένων μεταναστών του σήμερα, σε ένα συναπάντημα του 2021. Καλό σας ταξίδι και να μη ξεχνάτε την γη των πατεράδων σας.

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΔΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια