Ολοκληρώθηκαν τα παράλληλα έργα αναδασμού στον Γέρμα

“Άχρηστο” το έργο χωρίς το αρδευτικό λένε οι κάτοικοι

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Ολοκληρώθηκαν τα παράλληλα έργα αναδασμού στον Γέρμα

Επιτόπια Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σ. Αδαμόπουλου στα Παράλληλα έργα αναδασμού αγροκτήματος Γέρμα

Τα παράλληλα έργα αναδασμού του αγροκτήματος Γέρμα επισκέφτηκε την Πέμπτη 14 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος  με υπηρεσιακούς παράγοντες και τον ανάδοχο του έργου, προκειμένου να δουν από κοντά τις εργασίες που ολοκληρώθηκαν.

Το έργο, έκτασης 3.300 στρ, αφορά  τη διάνοιξη και αμμοχαλικόστρωση  αγροτικών δρόμων μήκους 25,4 χλμ και πλάτους από 6 έως 12 μ., την κατασκευή αποστραγγιστικών τάφρων  μήκους 1,4 χλμ καθώς και αναβαθμών και λεκανών ηρεμίας με χρήση συρματοκιβωτίων όπου απαιτούνται. Επίσης έγιναν μικρά τεχνικά έργα στους νέους δρόμους του αναδασμού και συγκεκριμένα τέσσερις κιβωτοειδής οχετοί καθώς και σωληνωτοί οχετοί και κατασκευάστηκαν διαβάσεις ιρλανδικού τύπου σε έντεκα σημεία του αγροτικού οδικού δικτύου κυρίως στις ανάντη περιοχές του αγροκτήματος.

Το έργο που είναι προϋπολογισμού 1.440.000 € χρηματοδοτήθηκε από πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013» (Αλέξανδρος Μπαλτατζής)  και έγινε γέφυρα με το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής, θεωρούν ότι τόσο ο αναδασμός όσο και τα παράλληλα έργα δεν έχουν καμία χρησιμότητα, αν δεν κατασκευαστεί το αρδευτικό έργο που θα αξιοποιήσει το φράγμα, που εδώ και χρόνια είναι απλώς μία λίμνη για …ψάρεμα!!!

 

 

 

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια