Με 45 εκατ. η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε Ιταλούς

ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ FERROVIE

Αρχική » Ελλάδα » Με 45 εκατ. η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε Ιταλούς

Το ποσό των 45 εκατ. ευρώ προσέφερε η ιταλική εταιρεία Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A για την αγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η προσφορά αυτή, που ήταν και μοναδική, έγινε αποδεκτή και η αποκρατικοποίηση αναμένεται να προχωρήσει και να κλείσει άμεσα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από πλευράς του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αποσφραγίσθηκε η δεσμευτική οικονομική προσφορά για την διάθεση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την οποία υπέβαλε η ιταλική εταιρεία Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A.

Το ΤΑΙΠΕΔ, αφού έλαβε υπόψη την θετική εισήγηση των συμβούλων του για την εγκυρότητα της υποβληθείσας προσφοράς, τις αποτιμήσεις, που εκπόνησαν δύο (2) διαφορετικοί ανεξάρτητοι αποτιμητές και τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, έκανε αποδεκτή την προσφορά και ανακήρυξε την Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A ως προτιμητέο επενδυτή για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Το ΤΑΙΠΕΔ επιτυγχάνει να ολοκληρώσει μία διαδικασία, που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνιακαι διασφαλίζει όχι μόνο τη βιωσιμότητα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξή της. Με την εξέλιξη αυτή ουσιαστικά τίθενται οι βάσεις για το επιτυχές κλείσιμο του φακέλου κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Την ίδια ώρα, τονίζεται ότι ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο. Μετά από αυτό, θα υπογραφεί η σύμβαση αγοροπωλησίας.

Η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος και η Kantor ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, οι Μ&Π Μπερνίτσα και Hogan Lovells ως νομικοί σύμβουλοι και η Louis Βerger ως τεχνικοί σύμβουλοι, για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια