Καστοριά: Γιορτή Καστοριανού ψαριού

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Καστοριά: Γιορτή Καστοριανού ψαριού

Την 16η γιορτή Καστοριανού ψαριού διοργανώνει ο Πολιτιστικός -Εξωραϊστικός Σύλλογος «Το Απόζαρι» στην πλατεία Απόζαρι στη Βόρεια Παραλία στην πόλη της Καστοριάς αύριο Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουλίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα Παρασκευή στις  19.00μ.μ.  με οικολογική βόλτα για μικρούς και μεγάλους με την  ιχθυολόγο Άννα Λάτσιου. Στις 21.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί  ΡΟΚ συναυλία με τους LOS ALAMOS ,BLACKLEVEES,NORTHERN TRAVELLERS αφιερωμένη στη μνήμη του Θόδωρου Παπαντίνα.

Το Σάββατο 9 Ιουλίου στις  18.0Oμ.μ θα πραγματοποιηθεί  διαγωνισμός με καστοριανά  καράβια στη Βόρεια Παραλία. Ο διαγωνισμός είναι  αφιερωμένος στη διάσωση της τέχνης  κατασκευής του καστοριανού καραβιού  και θα πραγματοποιηθεί με την  υποστήριξη του Ιστιοπλοϊκου Ομίλου Καστοριάς.    Στις  20.30μ.μ  θα παρουσιαστεί η Χορωδία του  συλλόγου Μικρασιατών <<Η ΚΥΖΙΚΟΣ>      και στις 21.00μ.μ λαϊκή βραδιά με το συγκρότημα 5ΑΓΡΑΜΜ0.

Την Κυριακή 10 Ιουλίου από τις  9.00π.μ. έως 12.00μ.μ θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός ψαρέματος  στη      Βόρεια Παραλία και  θα γίνει η απονομή βραβείων και επαίνων στους        συμμετέχοντες.   Από τις 11.00π.μ.έως 13.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ιστορική διαδρομή-ξενάγηση στις  Βυζαντινές εκκλησίες και  αρχοντικά του Απόζαρι με την  υποστήριξη  της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς. Σημείο εκκίνησης είναι η πλατεία Απόζαρι και ξεναγός ο Σπύρος Αναγνώστου.

Η γιορτή συνδιοργανώνεται με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ενώ συμμετέχει και ο Δήμος Καστοριάς.

kast-giorth-kastorianou-psariou-543x580

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια