Ηλεκτρονική απάτη με το Pokemon Go

Αρχική » Τεχνολογία » Ηλεκτρονική απάτη με το Pokemon Go

Μια νέα απάτη που σχετίζεται με το νέο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας Pokemon Go, το οποίο έχει προκαλέσει παγκόσμια τρέλα έχει παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα.

Η απάτη αυτή περιλαμβάνει ένα email, το οποίο οι χάκερς στέλνουν στους χρήστες με το μήνυμα ότι πρέπει να εγγραφούν στη νέα επί πληρωμή (12,99 δολάρια) έκδοση του Pokemon Go μέσα σε 24 ώρες, αλλιώς ο λογαριασμός τους στο παιχνίδι θα παγώσει.

«Με λύπη σάς ενημερώνουμε ότι εξαιτίας της τεράστιας ανταπόκρισης στη νέα μας εφαρμογή Pokemon GO και της ανάγκης για ισχυρότερους σέρβερς, δεν είμαστε πλέον σε θέση να διατηρήσουμε τον λογαριασμό σας δωρεάν. Ο λογαριασμός σας θα παγώσει σε 24 ώρες εάν δεν προχωρήσετε στην αναβάθμιση» είναι το μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνουν οι χρήστες.

Αναφέρεται επίσης ότι οι νέοι όροι και προϋποθέσεις της υπηρεσίας απαιτούν πλέον μηνιαία αμοιβή 12,99 δολαρίων, ώστε οι χρήστες να μπορούν να παίξουν το Go. Αυτό παρέχει τη δυνατότητα σε σέρβερς τρίτων να κλέψουν στοιχεία των χρηστών, που πληρώνουν, όπως κωδικοί πρόσβασης για email και πληροφορίες των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Καθώς η τρέλα του Go σαρώνει τον πλανήτη, πολλοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτόν τον «εθισμό» με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τους χρήστες. Όταν οι χρήστες δεν μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή από τις επίσημες, νόμιμες πηγές στρέφονται σε τρίτους προκειμένου να καταφέρουν να το αποκτήσουν, με αποτέλεσμα πολλές φορές να εξαπατούνται.

Σε ανακοίνωσή της η Niantic Labs, η εταιρεία που ανέπτυξε την εφαρμογή, αναφέρει ότι το παιχνίδι είναι δωρεάν και είναι απεριόριστη η χρήση του, ωστόσο προειδοποιεί τους χρήστες να μην κατεβάζουν το Pokemon GO από άλλες πηγές εκτός από τις επίσημες.

Ενδεικτικό της φρενίτιδας που έχει δημιουργηθεί είναι ότι πολλά μουσεία, ιδρύματα ακόμα και νεκροταφεία ανά τον κόσμο έχουν βγάλει ανακοινώσεις απαγορεύοντας στους επισκέπτες να παίζουν το video game στις εγκαταστάσεις τους.

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια