ΕΛΓΑ: επιλύεται την Τετάρτη το πρόβλημα των μετακινήσεων των υπαλλήλων και ξεκινούν άμεσα οι εκτιμήσεις, υποστηρίζει ο Οργανισμός

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » ΕΛΓΑ: επιλύεται την Τετάρτη το πρόβλημα των μετακινήσεων των υπαλλήλων και ξεκινούν άμεσα οι εκτιμήσεις, υποστηρίζει ο Οργανισμός

Προς το τέλος του οδεύει το σήριαλ της διευθέτησης των θεμάτων που σχετίζονται  με τις μετακινήσεις των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, τουλάχιστον ως προς το θεσμικό του σκέλος, κάτι που θα επιτρέψει την έκδοση εντολών μετακίνησης για τη διενέργεια των εκτιμήσεων. Όπως επιβεβαίωσε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Φάνης Κουρεμπές αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 6 Ιουλίου θα κατατεθεί τροπολογία που θα επιλύει τη θεσμική διάσταση του προβλήματος των μετακινήσεων του εκτιμητών. Την ίδια στιγμή ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΛΓΑ δια στόματος του Προέδρου κ. Δημήτρη Πανταζή προανήγγειλε κινητοποιήσεις έξω από τη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη, όταν και αναμένεται να ψηφισθεί η επίμαχη τροπολογία που θα ανοίξει τον δρόμο για την επανέναρξη των εκτιμήσεων. Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο κ. Πανταζής: «παρά την επίλυση του ζητήματος της έκδοσης εντολών μετακίνησης, τα προβλήματα της κάλυψης των δαπανών των εκτιμητών παραμένουν ως έχουν».

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπές: «Το θεσμικό πλαίσιο λύνεται. Από εκεί και πέρα υπάρχουν βεβαίως ζητήματα οικονομικής φύσεως τα οποία είναι σημαντικά λόγω της ιδιαιτερότητας των ελέγχων που πραγματοποιεί ο ΕΛΓΑ. Παρόλα αυτά είναι σε εξέλιξη συζήτηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τον τρόπο, το βαθμό και τον χρονικό ορίζονταν που θα επιλυθουν αυτά τα προβλήματα. Πρόθεσή μας είναι να ξεκινήσουν οι έλεγχοι και εν συνεχεία να λυθούν και τα υπόλοιπα προβλήματα. Από την πλευρά της διοίκησης θα δοθεί εντολή να ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις. Αυτές οι εξελίξεις είναι εν γνώσει των εργαζομένων και θα οργανώσουμε τη δουλειά μας έτσι ώστε να προλάβουμε εκτιμήσεις που έχουν μείνει πίσω».

Για το θέμα της παράτασης της καταβολής των εισφορών η προθεσμία της οποία παρήλθε χωρίς να έχει εκδοθεί ακόμα σχετική απόφαση ο κ. Κουρεμπές ανέφερε ότι επίκειται η ανακοίνωση νεάς παράτασης, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει πότε ακριβώς θα γίνει αυτό. Δεν υπάρχει κάτι νεώτερο και στο μέτωπο της επικείμενης πληρωμής αποζημιώσεων από τον Οργανισμό, αν και η ενημέρωση που είχε δοθεί στον ΑγροΤύπο για το θέμα ήταν ότι η πληρωμή που δεν έγινε μέσα στον Ιούνιο θα γίνει αρχές Ιουλίου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΛΓΑ ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι: «Την Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή διότι εκείνη την ώρα θα κατατεθεί η τροπολογία που αφορά τις μετακινήσεις των εκτιμητών, πιθανότητα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών. Επίσης το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση όπου θα αποφασίσουμε για τα καθέκαστα. Το πρόβλημα που λύνεται είναι να μπορούν να εκδοθούν εντολές μετακίνησης, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει κατά το προηγούμενο διάστημα. Κατά την άποψή μας δε μπορούν ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις. Ήδη υποβάλλονται παραιτήσεις στελεχών σήμερα, όπως αναφέρουμε και στη σχετική μας ανακοίνωση.

Μπορεί να λύνεται το θεσμικό πρόβλημα, όμως τα υπόλοιπα και ζωτικά που αφορούν την κάλυψη των δαπανών των εκτιμητών κατά τις μετακινήσεις τους μένουν ως έχουν ή και χειροτερεύουν. Μας τιμολογούν τις αποζημιώσεις με ιδιόκτητο αυτοκίνησο στα 15 λεπτά το χιλιόμετρο τη στιγμή που σύμφωνα με μελέτη του Υπουργείου Συγκοινωνιών ένα ιδιόκτητο αυτοκίνητο χρειάζεται τουλάχιστον 45 λεπτά για να μετακινηθεί. Επιπλέον για να δώσουμε και ένα πρακτικό παράδειγμα, εκτιμητής που θα μετακινηθεί από την Κόρινθο στην Αλεξανδρούπολη δεν δικαιούται ούτε την ελάχιστη αποζημίωση που προβλέπει το δημόσιο, εφόσον μετακινηθεί για την εκτίμησή του σε περιοχή που δεν ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα από την τοπική υπηρεσία του ΕΛΓΑ. Αντιλαμβάνεστε  ποια είναι τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκτιμητές, υπό τις παρούσες συνθήκες», συμπλήρωσε ο κ. Πανταζής.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΛΓΑ

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια