Το Brexit έρχεται, συμφωνούν το τελευταίο γκάλοπ και η … Ελισάβετ!

Αρχική » Κόσμος » Το Brexit έρχεται, συμφωνούν το τελευταίο γκάλοπ και η … Ελισάβετ!

Πείτε μου τρεις λόγους γιατί η Βρετανία να μην φύγει από την ΕΕ … “ είπε η βασίλισσα Ελισάβετ το απόγευμα της Τετάρτης επισκεπτόμενη με κάμερες, σχολικό συγκρότημα, απευθυνόμενη σε μαθητές! Με μια όχι και τόσο συνηθισμένη πολιτική παρέμβαση η βασίλισσα Ελισάβετ που επηρεάζει σημαντικά την πλατιά λαική μάζα των Βρετανών ανεξαρτήτως ηλικίας και κοινωνικής τάξης, “δείχνει” Brexit, λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης. Brexit δείχνει – έστω και με μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, προβάδισμα – η τελευταάι δημοσκόπηση της TNS … Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε με τη μέθοδο των συνεντεύξεων μέσω Διαδικτύου σε δείγμα 2.320 ενηλίκων από τη 16η ως την 22η Ιουνίου. Σύμφωνα με την έρευνα της TNS, το 43% του δείγματος απάντησε ότι θα ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης, ενώ το 41% υπέρ της παραμονής. Ένα 16% του δείγματος δήλωσε αναποφάσιστο ή ότι δεν θα ψηφίσει.Το προβάδισμα της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση επί της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της σε αυτή μειώθηκε στις δύο εκατοστιαίες μονάδες από τις επτά στις οποίες βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας TNS που δημοσιεύθηκε σήμερα, παραμονή του κρίσιμου δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Λουκ Τέιλορ, επικεφαλής της διεύθυνσης κοινωνικών και πολιτικών ερευνών της TNS, επισήμανε ότι «πρέπει να σημειωθεί πως στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας και στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Κεμπέκ το 1995 είχε υπάρξει μια καθυστερημένη μεταστροφή του status quo και το ίδιο θα καταγραφεί εδώ».
«Σαφώς, με μια κούρσα τόσο αμφίρροπη όσο αυτή, το επίπεδο της συμμετοχής μεταξύ των διαφόρων δημογραφικών κατηγοριών θα είναι κρίσιμο» και «θα ορίσει το αποτέλεσμα».
Σε δημοσκόπηση της TNS που είχε δημοσιευθεί την 14η Ιουνίου, το 47% των ψηφοφόρων που είπαν ότι πιθανόν θα ψηφίσουν τασσόταν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ και το 40% υπέρ της παραμονής.
Νωρίτερα σήμερα δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium έδωσε στην εκστρατεία υπέρ του Brexit προβάδισμα μιας μονάδας επί της εκστρατείας υπέρ της παραμονής, οδηγώντας σε νέα πτώση τη συναλλαγματική ισοτιμία της στερλίνας έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια