Το 90% της τιμής του πακέτου φόροι

Της Ξανθής Γούναρη

Αρχική » Ελλάδα » Το 90% της τιμής του πακέτου φόροι

Με τη νέα αύξηση του φόρου στα τσιγάρα η επιβάρυνση αυτή αντιστοιχεί στο 90% της μέσης λιανικής τιμής ανά πακέτο, γεγονός που καθιστά το προϊόν το πλέον φορολογημένο.
Έως μισό ευρώ το πακέτο θα ακριβύνουν τα τσιγάρα από την 1/1/2017 από 26 λεπτά που ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών στο πολυνομοσχέδιο! Σύμφωνα με την Παπαστράτος μετά την επιβολή της νέας αύξησης φόρου στα καπνικά προϊόντα η επιβάρυνση των τσιγάρων στη μέση λιανική τιμή θα φτάσει από 45 έως τα 50 λεπτά το πακέτο (μέση τιμή). Ως αποτέλεσμα θα είναι η ραγδαία μείωση του ποσού που απομένει στην εφοδιαστική αλυσίδα, το οποίο από 60 λεπτά σήμερα θα περιοριστεί στα 38 λεπτά, επιβαρύνοντας τη βιομηχανία, το λιανεμπόριο και την παραγωγή. Στο πλαίσιο αυτό καθίσταται επισφαλής η είσπραξη των προσδοκώμενων φόρων και ταυτόχρονα αναμένεται ραγδαία αύξηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Από την πλευρά της Παπαστράτος, η διοίκηση επεσήμανε ότι η εταιρεία θα ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις και δεν παύει να στηρίζει το λιανεμπόριο, την παραγωγή και την ελληνική οικονομία. Ζητά την φορολογική σταθερότητα, την ισόρροπη μείωση των φόρων και την εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια