Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον μετά το Brexit

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μετά την απόφαση για Brexit.

Αρχική » Κόσμος » Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον μετά το Brexit

O Ντέιβιντ Κάμερον σε διάγγελμά του έξω από το Νο 10 της Nτάουνινγκ Στριτ έκανε λόγο για σεβασμό στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Πιστεύω, είπε, ότι η Βρετανία είναι πιο ασφαλής εντός της ΕΕ και ανακοίνωσε την παραίτησή του.

«Η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία…χρειαζόμαστε έναν νέο πρωθυπουργό τον Οκτώβριο» στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος, δήλωσε σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. «Η βούληση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή», είπε, ενώ στο τέλος της δήλωσής του δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να κρατήσω σταθερό το καράβι τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες. Αλλά δεν πιστεύω ότι είναι σωστό για μένα να είμαι ο καπετάνιος που θα οδηγήσει τη χώρα μας στον επόμενο προορισμό», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

«Ήμουν σαφής λέγοντας ότι η βρετανία είναι πιο δυνατή, πιο ασφαλής και καλύτερη μέσα στην ΕΕ. Αλλά οι Βρετανοί πολίτες πήραν μια πολύ ξεκάθαρη απόφαση να ακολουθήσουν έναν διαφορετικό δρόμο, γι’ αυτό και πιστεύω ότι χρειάζεται μια νέα ηγεσία.

Η Βρετανία είναι μια ξεχωριστή χώρα. Παρόλο που η έξοδος από την ΕΕ δεν είναι η επιλογή που συστήνω, είμαι πρώτος που θα εξυμνήσω την απίστευτη δύναμή μας. Τώρα που πάρθηκε απόφαση για έξοδο, πρέπει να βρούμε τον καλύτερο τρόπο και θα κάνω ό,τι μπορώ να βοηθήσω».

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια