Πρόταση ΒΟΜΒΑ του Γάλλου υπουργού Οικονομικών μετά το Brexit

Αρχική » Κόσμος » Πρόταση ΒΟΜΒΑ του Γάλλου υπουργού Οικονομικών μετά το Brexit

Σε δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, προτείνοντας έναν νέο οδικό χάρτη της ΕΕ, που θα τεθεί σε δημοψήφισμα

Η ιδέα του κ. Μακρόν, είναι ο νέος οδικός χάρτης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν τεθεί σε πανευρωπαϊκό δημοψήφισμα, να συνδιαμορφωθεί σε διαβούλευση με τους πολίτες των κρατών μελών.

«Πρώτα θα οικοδομήσουμε αυτό το νέο σχέδιο με τους ευρωπαϊκούς λαούς και μετά θα υποβάλουμε αυτόν τον νέο οδικό χάρτη, αυτό το νέο σχέδιο, σε δημοψήφισμα» είπε. Ο Μακρόν πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρξει διαβούλευση με τους ψηφοφόρους μέσω μιας σειράς από συζητήσεις τις οποίες αποκάλεσε «δημοκρατικές συνελεύσεις». «Πρέπει να γίνει μέσα στο σωστό πλαίσιο», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Η ιδέα δεν είναι να έχουμε 27 χωριστά δημοψηφίσματα», διευκρίνισε ο Μακρόν στη διάρκεια της συζήτησης. «Δεν είχαμε ποτέ το θάρρος να οργανώσουμε ένα αληθινό ευρωπαϊκό δημοψήφισμα με την πραγματική του έννοια. Αυτό το επόμενο σχέδιο πρέπει να έχει αυτή τη δύναμη».

Ο Μακρόν, τον Μάιο ίδρυσε το δικό του κόμμα και εικάζεται ότι θέλει να εκμεταλευτεί την πτώση της δημοτικότητας του Ολάντ και να διεκδικήσει την προεδρία, καθώς οι εκλογές θα γίνουν το 2017. Πάντως ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα.

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια