Δυστύχημα ή έγκλημα; – Τι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα στην υπόθεση Μαυρίκου

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Αρχική » Ελλάδα » Δυστύχημα ή έγκλημα; – Τι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα στην υπόθεση Μαυρίκου

Στις έρευνες που διενεργούν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ στο πολυτελές αυτοκίνητο του Παναγιώτη Μαυρίκου, αλλά και στη νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει σήμερα, εστιάζονται πλέον οι έρευνες προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν από το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του εκδότη της εφημερίσας «Ακρόπολη», Παναγιώτη Μαυρίκου.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ιατροδικαστών η φωτιά ήταν η αιτία θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου, καθώς από τη νεκροτομή μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν παθολογικά αίτια.

Κατά τη διάρκεια της μέρας επίσης αναμένονται και τα αποτελέσματα DNA, προκειμένου να επιβεβαιωθεί επίσημα η ταυτότητα του θύματος, το οποίο μέχρι στιγμής έχει αναγνωριστεί εμμέσως από τη σύζυγό του και τη μητέρα του, από τη βέρα του και έναν σταυρό που φορούσε.

Πάντως, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός, δεν είναι απίθανη πλέον η εκδοχή του ατυχήματος, με βάση όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από την αστυνομική έρευνα, αλλά ακόμη παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και καθαρή εικόνα, κατά πάσα πιθανότητα, θα υπάρχει μέχρι το απόγευμα.

 Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα είναι, πρώτον, ότι από τους πυροτεχνουργούς και τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος οποιουδήποτε μηχανισμού, ή άλλο στοιχείο στο αυτοκίνητο και στο σημείο του τραγικού συμβάντος, που να οδηγεί στο συμπέρασμα της δολιοφθοράς.

 

 
Δυστύχημα ή έγκλημα; - Τι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα στην υπόθεση Μαυρίκου

 

 

Δεύτερο, από την πολύ προσεκτική μελέτη των βίντεο που έχει καταγραφεί από τις κάμερες της Αττικής Οδού, τα οποία οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής είδαν πολλές φορές, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό φαίνεται το εξής: το Porsche Cayenne κινείται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας, όταν ξαφνικά άρχισε να μειώνει ταχύτητα και να παρεκκλίνει ελαφρά από την πορεία του, να «ακουμπάει» στο διαχωριστικό διάζωμα και να σέρνεται επάνω του για λίγα μέτρα.

Στη συνέχεια ακινητοποιείται και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα διακρίνεται πρώτα λίγος καπνός και σχεδόν ταυτόχρονα φλόγα που τυλίγει το αυτοκίνητο.

Πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, όπως λένε οι αστυνομικοί, στο βίντεο φαίνονται υγρά στο δρόμο κάτω από το αυτοκίνητο, που πιθανολογείται ότι είναι διαρροή καυσίμου.

Ο 42χρονος εκδότης δεν μπόρεσε να βγει από το όχημα, γιατί δεν άνοιγε η πόρτα του οδηγού, καθώς είχε κολλήσει στο διάζωμα.

Τα ερωτήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς, είναι αν συνέβη κάτι στον οδηγό, γι’ αυτό και δεν είχε καλά αντανακλαστικά τη δεδομένη στιγμή και τι μπορεί να ήταν αυτό και βέβαια το αυτοκίνητο εξετάζεται από πραγματογνώμονες, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα και κυρίως τι και από ποιο σημείο προκάλεσε την ανάφλεξη.

 

 
Δυστύχημα ή έγκλημα; - Τι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα στην υπόθεση Μαυρίκου

 

 

Εξετάζεται επίσης αν υπήρξε κάποια παρέμβαση στο όχημα, όπως τοποθέτηση εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού, την ώρα που αυτό παρέμενε σταθμευμένο σε δρόμο του Αμαρουσίου προτού το πάρει για την τελευταία μοιραία διαδρομή.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, εστιάζουν στα  60 λεπτά (13:30 έως τις 14:30) χρονικό διάστημα κατά το οποίο το πολυτελές όχημα του θύματος ήταν σταθμευμένο στο δρόμο του Αμαρουσίου.

Το ακριβές όμως σημείο του δρόμου όπου ήταν παρκαρισμένο το όχημα δεν το γνωρίζουν  και όλα, πλέον, εστιάζονται στο υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες της περιοχής, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν την ώρα που το θύμα ήταν στο ραντεβού και η Cayenne αφύλακη, πλησίασε κάποιος.

Ο δικηγόρος και φίλος του εκδότη, πάντως, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του το πρωί σε τηλεοπτικές εκπομπές, ανέφερε ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος διατηρούσε σε άριστη κατάσταση το αυτοκίνητο, καθώς το χρησιμοποιούσε κυρίως η σύζυγός του και επέβαιναν τα παιδιά του, ενώ επίσης το όχημα είχε πολύ εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας και ήταν μηχανικά ελεγμένο.

Όπως είπε ο κ. Κούγιας, επρόκειτο να υποβληθεί μήνυση κατ’ αγνώστων, προκειμένου να μπορέσει η οικογένεια να ορίσει πραγματογνώμονες και τεχνικούς συμβούλους.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια