Ο Π. Μαυρίκος είναι ο νεκρός οδηγός της Πόρσε

«ΜΙΛΗΣΕ» ΤΟ DNA

Αρχική » Ελλάδα » Ο Π. Μαυρίκος είναι ο νεκρός οδηγός της Πόρσε

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα, μέσω εξέτασης DNA, ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος είναι ο απανθρακωμένος οδηγός της Πόρσε, που τυλίχθηκε στις φλόγες την Πέμπτη. Την ίδια ώρα, οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι ο εκδότης βρήκε φρικτό θάνατο από τη φωτιά.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει από χτες ότι το πολυτελές όχημα ανήκε στην σύζυγο του εκδότη της Ακρόπολης αλλά δεν ήταν δυνατή η ταυτοποίηση της σορού. Η σύζυγος του Π. Μαυρίκου, όμως, είχε αφήσει μικρά περιθώρια να ήταν άλλος ο οδηγός του αυτοκινήτου, καθώς αναγνώρισε ορισμένα από τα τιμαλφή του.

Την εξέταση διενήργησε το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται αύριο.

Η σύζυγος του Π. Μαυρίκου κατέθεσε το απόγευμα της Παρασκευής μηνυτήρια αναφορά κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Και αυτό, όπως εξήγησε, για να έχει η οικογένεια πρόσβαση στη δικογραφία και, κυρίως, για να οριστούν πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι που θα ερευνήσουν την υπόθεση.

Δυστύχημα ή έγκλημα; 

Στις έρευνες που διενεργούν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ στο πολυτελές αυτοκίνητο του Παναγιώτη Μαυρίκου εστιάζονται πλέον οι έρευνες προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν από το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του εκδότη.

 
Ο Π. Μαυρίκος είναι ο νεκρός οδηγός της Πόρσε

Πάντως, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός, δεν είναι απίθανη πλέον η εκδοχή του ατυχήματος, με βάση όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από την αστυνομική έρευνα, αλλά ακόμη παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και καθαρή εικόνα, κατά πάσα πιθανότητα, θα υπάρχει μέχρι το απόγευμα.

Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα είναι, πρώτον, ότι από τους πυροτεχνουργούς και τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος οποιουδήποτε μηχανισμού, ή άλλο στοιχείο στο αυτοκίνητο και στο σημείο του τραγικού συμβάντος, που να οδηγεί στο συμπέρασμα της δολιοφθοράς.

Δεύτερο, από την πολύ προσεκτική μελέτη των βίντεο που έχει καταγραφεί από τις κάμερες της Αττικής Οδού, τα οποία οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής είδαν πολλές φορές, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό φαίνεται το εξής: το Porsche Cayenne κινείται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας, όταν ξαφνικά άρχισε να μειώνει ταχύτητα και να παρεκκλίνει ελαφρά από την πορεία του, να «ακουμπάει» στο διαχωριστικό διάζωμα και να σέρνεται επάνω του για λίγα μέτρα.

Στη συνέχεια ακινητοποιείται και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα διακρίνεται πρώτα λίγος καπνός και σχεδόν ταυτόχρονα φλόγα που τυλίγει το αυτοκίνητο.

Πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, όπως λένε οι αστυνομικοί, στο βίντεο φαίνονται υγρά στο δρόμο κάτω από το αυτοκίνητο, που πιθανολογείται ότι είναι διαρροή καυσίμου.

Ο 42χρονος εκδότης δεν μπόρεσε να βγει από το όχημα, γιατί δεν άνοιγε η πόρτα του οδηγού, καθώς είχε κολλήσει στο διάζωμα.

Τα ερωτήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς, είναι αν συνέβη κάτι στον οδηγό, γι’ αυτό και δεν είχε καλά αντανακλαστικά τη δεδομένη στιγμή και τι μπορεί να ήταν αυτό και βέβαια το αυτοκίνητο εξετάζεται από πραγματογνώμονες, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα και κυρίως τι και από ποιο σημείο προκάλεσε την ανάφλεξη.

Εξετάζεται επίσης αν υπήρξε κάποια παρέμβαση στο όχημα, όπως τοποθέτηση εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού, την ώρα που αυτό παρέμενε σταθμευμένο σε δρόμο του Αμαρουσίου προτού το πάρει για την τελευταία μοιραία διαδρομή.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, εστιάζουν στα  60 λεπτά (13:30 έως τις 14:30) χρονικό διάστημα κατά το οποίο το πολυτελές όχημα του θύματος ήταν σταθμευμένο στο δρόμο του Αμαρουσίου.

Το ακριβές όμως σημείο του δρόμου όπου ήταν παρκαρισμένο το όχημα δεν το γνωρίζουν  και όλα, πλέον, εστιάζονται στο υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες της περιοχής, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν την ώρα που το θύμα ήταν στο ραντεβού και η Cayenne αφύλακτη, πλησίασε κάποιος.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια