Νέα εξέλιξη για τους ορεινούς Δήμους (Νεστόριο)

Τι αποφάσισαν για τις προσλήψεις προσωπικού

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Νέα εξέλιξη για τους ορεινούς Δήμους (Νεστόριο)

Ομόφωνα τα Mέλη Δήμαρχοι της Επιτροπής Ορεινών Δήμων της ΚΕΔΕ που συνεδρίασε 9.6.2016 στην Αθήνα, ψήφισε την πρόταση του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννη Στεφανάκη, να προταχθεί το κριτήριο της εντοπιότητας για τις νέες προσλήψεις προσωπικού που αναμένονται να γίνουν στους Δήμους της Χώρας.

Στις εργασίες της Επιτροπής Ορεινών Δήμων της ΚΕΔΕ συμμετείχε και ο Υπουργός Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος για το κρίσιμο θέμα της παραχώρησης στους ορεινούς Δήμους της Χώρας, ποσοστού επί των εισιτηρίων που εισπράττονται στους αρχαιολογικούς χώρους, επανέλαβε για μια ακόμη φορά, ότι είναι υπέρμαχος της πρότασης που έχει καταθέσει σχετικά ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης. Μάλιστα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι από κάθε εισιτήριο που κόβεται θα πρέπει να διατίθεται τουλάχιστον 1 ευρώ στο ταμείο του οικείου Δήμου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επίσης στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ζήτησε από τον παριστάμενο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη να επιμείνει θεσμικά και να ασκηθεί πίεση προς τα συναρμόδια Υπουργεία της Κυβέρνησης, ώστε να ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα, που έχει εγκριθεί ομόφωνα άλλωστε και από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Των εργασιών της Επιτροπής προήδρευσε η Δήμαρχος Παρανεστίου, Αλίκη Σωτηριάδου.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια