Μοσκοβισί: Η Ελλάδα είναι πλέον χώρα που μπορείς να εμπιστευτείς

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ Β’ 15ΘΗΜΕΡΟ ΙΟΥΛΙΟΥ

Αρχική » Ελλάδα » Μοσκοβισί: Η Ελλάδα είναι πλέον χώρα που μπορείς να εμπιστευτείς

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων εκτιμά ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη θα έρθει κατά το δεύτερο εξάμηνο 2016 και θα επιταχυνθεί το 2017.

Η Ελλάδα είναι πλέον χώρα που μπορείς να εμπιστευτείς δήλωσε σε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, εκτιμώντας παράλληλα ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη θα έρθει κατά το δεύτερο εξάμηνο 2016 και θα επιταχυνθεί το 2017.

Ο λόγος είναι ότι προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις ενώ επιστρέφει η εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα να αλλάζει το κλίμα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ξανακερδίζει εμπιστοσύνη, είπε ο κ. Μοσκοβισί.

Προανήγγειλε επίσης ότι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα σε επίσκεψή του στην Αθήνα κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Νωρίτερα σήμερα εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς τη μη αλλαγή των στόχων που τίθενται για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση που διατυπώνεται περί αλλαγής του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα σε επίπεδα χαμηλότερα του 3,5% του ΑΕΠ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «κανένας δεν θέλει να αλλάξει το πρόγραμμα, δεν θέλω να δημιουργώ νέες προσδοκίες».

Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να εμπιστευτεί και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η χώρα θα γυρίσει σελίδα.

Αναφερόμενος στα περσινά γεγονότα είπε ότι «Τόσο εγώ, όσο και ο πρόεδρος Γιούνκερ πάντα στεκόμασταν στο πλάι του ελληνικού λαού. Ποτέ δεν δεχτήκαμε την ιδέα ενός Grexit».

Επιπλέον, αναφερόμενος στις συνέπειες του Brexit στην ευρωζώνη, υποστήριξε ότι «H ευρωζώνη είναι στέρεα» ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι η Ελλάδα το πρόβλημα στην ευρωζώνη.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια