Κανονικά θα συνεχίσουν να ισχύουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Κανονικά θα συνεχίσουν να ισχύουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Κανονικά θα συνεχίσουν να ισχύουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Στα Λύκεια δεν αλλάζει κάτι, αφού θα παραμείνουν οι Πανελλαδικές, ώστε να μην αιφνιδιαστούν γονείς και μαθητές, είπε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

«Όποια ριζική αλλαγή θα γίνει θα αφορά τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα έχουν τουλάχιστον δύο χρόνια μπροστά τους μέχρι την αποφοίτηση από το Λύκειο. Σε κάθε περίπτωση δεν θα αιφνιδιάσουμε γονείς και μαθητές» τονίζει.

Μιλώντας για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Φίλης είπε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει το καλοκαίρι αφορά στην οργάνωση των μεταπτυχιακών σπουδών στη χώρα μας, το δεύτερο την καθιέρωση του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας και του πιστοποιητικού ικανότητας χρήσης υπολογιστών, το τρίτο νομοσχέδιο θα αφορά στα σχολεία του εξωτερικού και το τέταρτο το Ταμείο Ερευνας και Καινοτομίας που θα χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκής Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε  στους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, πως απο  την ερχόμενη χρονιά μειώνεται η ύλη στα σχολεία και καταργείται πιλοτικά σε συγκεκριμένα γυμνάσια της χώρας, η βαθμολογία όπως την ξέρουμε σήμερα (0-20).
Έτσι αντί των βαθμών που είχαν συνηθίσει οι μαθητές των γυμνασίων θα χαρακτηρίζονται πλέον ως «σχεδόν καλός», «καλός», «πολύ καλός» ή «άριστος».

Παράλληλα επισημάνθηκε οτι κόβεται μία ώρα από τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών κάθε εβδομάδα. Με τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας οι ώρες διδασκαλίας στα Γυμνάσια γίνονται 32 από 35 την εβδομάδα, τα μαθήματα από την επόμενη σχολική χρονιά χωρίζονται σε «πρωτεύοντα» και «δευτερεύοντα».

Είδηση από το Φροντιστήριο ΜΑΘΗΣΗ

 

mathisi_epanaliptika_mathimata_logo_ad

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια