Άνοιξαν οι κάλπες για την ημέρα της κρίσης στη Βρετανία - OlaDeka

Άνοιξαν οι κάλπες για την ημέρα της κρίσης στη Βρετανία

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ Η ΕΥΡΩΠΗ

Διχασμένοι, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, προσέρχονται από τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας) περίπου 47 εκατομμύρια Βρετανοί για να αποφασίσουν εάν η χώρα θα πρέπει να παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στο πιο κρίσιμο δημοψήφισμα στην ιστορία της χώρας και ολόκληρης της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 (ώρα Λονδίνου) και κλείνουν στις 22:00 (μεσάνυχτα ώρα Αθήνας). Η ροή των αποτελεσμάτων αναμένεται να ξεκινήσει μερικές ώρες μετά τα μεσάνυχτα προς Παρασκευή, αλλά ο κύριος όγκος τους αναμένεται τα ξημερώματα. Δεδομένου ότι η μάχη προβλέπεται να δοθεί στο νήμα, πρώτη σαφής εικόνα αναμένεται πολύ νωρίς το πρωί.

Στην περίπτωση επικράτησης του «όχι» στην Ευρώπη, οι διαστάσεις των οικονομικών συνεπειών του Brexit για την Βρετανία και την Ευρώπη είναι άγνωστες, όπως και οι διαδικασίες που θα επισφραγίσουν αυτό το άνευ προηγουμένου διαζύγιο, ωστόσο ακόμη και η παραμονή θα έχει επιπτώσεις.

Σημειώνεται πως μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν πρόκειται να υπάρξουν δημοσκοπήσεις εξόδου, τα γνωστά exit polls.

 H εικόνα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις είχε παραμείνει θολή μέχρι τέλους, με τις περισσότερες έρευνες που δημοσιεύονταν μέχρι και την Τετάρτη να εμφανίζουν τα δύο στρατόπεδα στο νήμα. Ελάχιστες είναι εκείνες που έδειχναν σημαντική διαφορά, όπως τηλεφωνική έρευνα της ComRes που εμφάνιζε καθαρά μπροστά την παραμονή στην ΕΕ.
Ballot papers wait to be used at a polling station for the Referendum on the European Union in north London, Britain, June 23, 2016.   REUTERS/Neil Hall
Το ψηφοδέλτιο που θα λάβουν στα χέρια τους οι περίπου 45 εκατομμύρια ψηφοφόροι.

Στην τελευταία του εκτίμηση, τα ξημερώματα της Πέμπτης, το Betfair (υπηρεσία αναφοράς για τον στοιχηματισμό) τοποθετούσε η πιθανότητα παραμονής στην ΕΕ βρισκόταν στην περιοχή του 78%. Η JPMorgan ωστόσο, η ανάλυση της οποίας έβλεπε προβάδισμα 2 μονάδων στην παραμονή, ήταν αρκετά πιο επιφυλακτική, τοποθετώντας τις πιθανότητες του Brexit στο 45%.

Το σίγουρο είναι ότι τα γραφεία στοιχημάτων είναι μέχρι στιγμής οι μεγάλοι κερδισμένοι: Υπολογίζεται ότι έχουν παιχτεί 75 εκατ. ευρώ γύρω από το δημοψήφισμα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria