Κουρουμπλής για σπάσιμο Περιφερειών, ενίσχυση των Δήμων μέσω του ΕΝΦΙΑ και Πόθεν Έσχες Δικαστών

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή ‘’Ακραίως’’ του δημοσιογράφου κ. Τάκη Χατζή αναφέρθηκε στο σπάσιμο των Περιφερειών της Χώρας και τις Προκριματικές εκλογές ανάδειξης υποψηφίων.Επίσης ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ενίσχυσης των Δήμων μέσω του ΕΝΦΙΑ. Κλείνοντας και απαντώντας στα όσα είπε η κυρία Μπακογιάννη στη Βουλή ότι θα τους καθίσει στο σκαμνί ζήτησε να δημοσιευτεί το πόθεν έσχες των δικαστών προκειμένου να δούμε πώς χειρίζονταν κάποιοι την δικαιοσύνη.

Πρέπει να γίνει ένας διάλογος ανάμεσα στα κόμματα και στην κοινωνία. Γιατί ο εκλογικός νόμος δεν είναι ένα απλό νομοθέτημα, έχει να κάνει με την λειτουργία των Θεσμών και της Δημοκρατίας και επειδή τα κόμματα είναι θεσμοί της Δημοκρατίας, το ζήτημα άπτεται και της λειτουργίας των κομμάτων και έχει μια κύρια στόχευση: Να προτρέπει στα κοινά και να μην αποτρέπει το 40% του ελληνικού λαού, κυρίως νέων ανθρώπων που αποστρέφουν το βλέμμα τους από την πολιτική.

Όλη αυτή η επίπονη δουλειά που έχει γίνει, έχει γίνει στη βάση σκέψεων δικών μου και δεν έχει να κάνει, επί του παρόντος, με θέσεις της κυβέρνησης. Επίσημα, αυτή τη στιγμή δεν συζητήθηκε στο κόμμα, θα συζητηθεί όταν έρθει η ώρα στην Πολιτική Γραμματεία.

Πρώτα-πρώτα λοιπόν, πρέπει να αποκαταστήσουμε το έλλειμμα της ισοδυναμίας της ψήφου.
Το έλλειμμα της ισοδυναμίας της ψήφου, συντηρεί τις μεγάλες Περιφέρειες, όπου οι βαρόνοι των μεγάλων κομμάτων, τουλάχιστον όλα τα προηγούμενα χρόνια, εκπροσωπούσαν επί της ουσίας τους υπόλοιπους βουλευτές. Γιατί πώς να διεκδικήσει έναν ρόλο ένας βουλευτής που παίρνει 5.000 σταυρούς, από έναν άλλον βουλευτή που έπαιρνε 150.000 σταυρούς…Άρα, λοιπόν, σπάμε τις μεγάλες περιφέρειες. Η Β’ Αθηνών θα σπάσει σε 4 Περιφέρειες. Δεν θα υπάρχει καμία Περιφέρεια που να ‘χει πάνω από 10 βουλευτές. Αυτή είναι η πρόταση. Τώρα, το τι θα προκύψει οριστικά, θα το δούμε.
Και θα ‘χουμε κατά το δυνατόν, ομοιογένεια στην κοινωνική διαστρωμάτωση.
Πάμε, τώρα, στην Α’ Αθήνας: Δύο Περιφέρειες. Δύο Περιφέρειες στην Α’ Αθήνας, δύο και στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Είναι αξιοσημείωτο ότι πάνω από δύο φορές ήρθε στη Βουλή το θέμα για να σπάσουν οι Περιφέρειες και ως από μηχανής θεός, κάτι ερχόταν και το σταματούσε.

Η πρόταση περιέχει και δικαίωμα ψήφου στα 17.

Στην Ελλάδα εκλέγεται βουλευτής στα 25. Στη Μεγάλη Βρετανία εξελέγη πρωθυπουργός, στα 21.
Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σκέψη για αλλαγή του ορίου εισόδου στη Βουλή, από το 3% που είναι σήμερα.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Είναι, επίσης, ανάγκη να πάμε στην καθιέρωση της λεγόμενης εσωκομματικής Δημοκρατίας. Γιατί εγώ πιστεύω βαθύτατα ότι το μεγάλο ποσοστό της παθογένειας του δημόσιου βίου, παράγεται από την έννοια αυτή.
Θα πρέπει να καθιερωθεί η προκριματική διαδικασία των υποψήφιων βουλευτών. Μέσα σε ένα θεσμικό πλαίσιο που θα ορίσει ο νομοθέτης, να γίνεται ένα είδος προκριματικών εκλογών.

ΑΝΑΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ

Αυτό (η προκριματική διαδικασία) θα συνδέεται με το επόμενο βήμα που θέλουμε να κάνουμε, αυτό της ανατρεπόμενης λίστας. Ένα μεικτό σύστημα. Ας πάρουμε τον πρώτο που εκλέγεται σε κάθε ψηφοδέλτιο, ας πούμε ότι εκλέγει η Ν.Δ. έναν άνθρωπο στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Οι υπόλοιποι με σταυρό. Θα δώσουμε την δυνατότητα στην κοινωνία, αν θέλει να ανατρέψει ακόμα και τη λίστα, να μπορεί με έναν αριθμό ψήφων και πάνω, να φέρνει έναν σταυροδοτούμενο, να πάρει τη θέση του πρώτου στη λίστα.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ

Η Ιταλία έκανε ένα πράγμα για να δώσει μια συμβολική εκπροσώπηση στους ομογενείς. Ξέρετε ότι είναι ένα διαχρονικό αίτημα και αυτήν την περίοδο πρέπει να ενεργοποιήσουμε το ενδιαφέρον γιατί έχει κι άλλες θετικές επιπτώσεις, που πρέπει να δούμε.

ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ:

Αν πάμε σε απλή αναλογική στο νομό, πρώτη κατανομή και πάμε και δεύτερη κατανομή στην Περιφέρεια με απλή αναλογική, έχουμε δύο επιλογές: Να πάμε σε τρίτη κατανομή και να είναι το σύστημα πλήρης απλή αναλογική ή αν δώσει ο ελληνικός λαός 40% και πάνω στο πρώτο κόμμα ή σε συνασπισμό και έχει τουλάχιστον μια μονάδα διαφορά από τον δεύτερο, εγώ πιστεύω χωρίς να κατέχω τη μοναδική αλήθεια, ότι εδώ έχουμε την επιλογή του λαού να κυβερνήσει αυτό το κόμμα ή αυτός ο συνασπισμός. Η ίδια η κοινωνία, τότε, του δίνει το μπόνους και όχι το σύστημα.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ.

Ακούω από ανθρώπους που κυβέρνησαν ως τώρα κι έφεραν την χώρα σ΄αυτό το σημείο, να κατηγορούν μέχρι κι εμένα που μέχρι προ τινος ήμουν μόνο βουλευτής, ενώ ξέρουμε πως 10-15 βαρόνοι κυβερνούσαν την χώρα ως τώρα λες κι έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

Αλλά θα τους βγάλει η ελληνική κοινωνία, σε πολιτική σύνταξη.

Στο επίδικο λοιπόν: 50% θα πάει των χρημάτων της αξιοποίησης και όχι της εκποίησης θα πάει στο χρέος και 50% θα πάει στην ανάπτυξη. Θα κριθεί ο καθένας από τις συμβάσεις που έχει κάνει. Αξιοποιούμε και δεν εκποιούμε τίποτε. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί όταν κάνει μια ιδιωτικοποίηση και τότε θα κάνουμε τις συγκρίσεις με τους όρους και τις υποχρεώσεις με τους προηγούμενους. Εμείς όλες τις συμβάσεις θα τις επανεξετάσουμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε μία ανοιχτή και δημιουργική συνεργασία. Πέρυσι δεσμεύτηκα ότι θα πληρώσουμε όλους τους παρακρατηθέντες πόρους από τα προηγούμενα χρόνια και κανείς από τους δημάρχους δεν με πίστεψε. Ε, λοιπόν, μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους πληρώσαμε 203 εκατομμύρια στους δήμους μέχρι το τελευταίο ευρώ. Το πολυνομοσχέδιο είναι 150 άρθρα και μπορεί να γίνουν και 200. Το έστειλα λοιπόν σε όλους τους δημάρχους για να το μελετήσουν και να υπάρξουν προτάσεις για να κάνουμε την Αυτοδιοίκηση, πιο αποτελεσματική και το κράτος πρέπει να γίνει ένα επιτελικό κράτος. Θα τ΄ ανοίξουμε όλα, λοιπόν. Γιατί να μην πάει ένα μέρος του ΕΝΦΙΑ στους δήμους;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΔΙΚΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ.

Πρόκειται περί ενός έργου, το οποίο είναι απορίας άξιο γιατί δεν έγινε μέχρι τώρα και που θα μείωνε την γραφειοκρατία. Ήδη ψηφίστηκε η διάταξη και αυτήν την εβδομάδα θα συσταθεί εθνική επιτροπή με την συμμετοχή και των τριών Νομικών Σχολών. Όσον αφορά δε την διαλειτουργικότητα μεταξύ των βάσεων δεδομένων του Δημοσίου, κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε σοβαρά αν και έχουν ξοδευτεί ως τώρα 7 δισεκατομμύρια ευρώ και οι βάσεις δεδομένων του Δημοσίου, δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτά τα δεδομένα πρέπει να απαντήσουν οι λαλίστατοι της Νέας Δημοκρατίας.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.

Έχω τοποθετηθεί δημόσια, να δημοσιευτεί το πόθεν έσχες των δικαστών, όπως δημοσιεύεται το δικό μου. Και τότε θα δούμε πώς χειρίζονταν κάποιοι την δικαιοσύνη. Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Θα μας καθίσει η κυρία Μπακογιάννη στο σκαμνί!
Μνήσθητί μου, Κύριε !!!

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria