Σβήσε την οθόνη και βγες στης φαντασίας το μπαλκόνι

Αρχική » Πολιτισμός » Σβήσε την οθόνη και βγες στης φαντασίας το μπαλκόνι

Σβήσε την οθόνη και βγες στης φαντασίας το μπαλκόνι
Πρώτη Παρουσίαση: Βασιλικό Θέατρο, 08/05/2016

Το ΚΘΒΕ φιλοξενεί τη Θεατρική Ομάδα Άργους Ορεστικού

Παιδικές ψυχές… άλλες κλεισμένες σε πολύχρωμες οθόνες… άλλες μασκαρεμένες σε πειρατές να μάχονται τη σκληρότητα του νεανικού αυθορμητισμού… και άλλες εγκλωβισμένες στη φούσκα της φαντασίας. Όλες περνούν μπροστά από τον θεατή για να του θυμίσουν την αναντίρρητη αξία της φιλίας, ώστε να γίνει το παραμύθι δίδαγμα για τη ζωή και η ζωή σαν παραμύθι.
Η Λήδα χάνει μέσα στον υπολογιστή και το διαδίκτυο τον Άγγελο που είναι φίλος της από τα πρώτα τους χρόνια. Στην προσπάθειά της να τον ξαναφέρει στα παιχνίδια τους, επιστρατεύει όλους τους φανταστικούς ήρωες που μαζί, οι δυο τους, είχανε σκαρφιστεί: τον Ουρανούλη, τον Ηφαιστούλη, τους κατοίκους της Αχυρούπολης και άλλους πολλούς. Αλλά ο Άγγελος, δυστυχώς, έχει πάψει να βλέπει με τα μάτια της φαντασίας.
Μέσα σ’ αυτή τη διαδρομή, μια καινούρια φιλία γεννιέται για τη Λήδα. Συναντά το μοναχικό κορίτσι με το πειρατικό ματόπανο –μοναχικό γιατί δεν το θέλουνε όλοι οι άλλοι– το οποίο δένεται, αμέσως, μαζί της και τη βοηθάει στην προσπάθεια επανασύνδεσής της με τον Άγγελο.
Ο Άγγελος, όμως, έχει απολύτως γοητευτεί από την γνώση μα και από την ψυχαγωγία που του παρέχει ο υπολογιστής και σχεδόν δεν τις βλέπει.
Ώσπου… του συμβαίνει κάτι αναπάντεχο.
Ώσπου… βρίσκεται σε μία θέση που δεν την είχε, ποτέ του, φανταστεί.
Θα μπορέσουν Λήδα και Άννα να τον βοηθήσουν;
Ποιοι άλλοι θα βρεθούν στο πλάι τους;

Θεατρική Ομάδα Άργους Ορεστικού

Βασιλικό Θέατρο (08/05/2016)
Σκοπός της παράστασης είναι να ανοιχτεί, έστω και ένα μικρό παράθυρο ελπίδας στα παιδιά που η μοίρα τους τα ξερίζωσε από τη χώρα τους και τα εγκλώβισε στη δικιά μας. Έτσι αντί εισόδου οι θεατές μπορούν να συνεισφέρουν φέρνοντας φάρμακα τα οποία θα διατεθούν στα προσφυγόπουλα μέσω της οργάνωσης «Γιατροί του κόσμου». Μεγαλύτερη ανάγκη υπάρχει για αντιβιοτικά, αντιισταμινικά, παυσίπονα, φάρμακα για το στομάχι, δερματολογικές αλοιφές.
A

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια