Ο Ιωσήφ – Λαζάρου Χατζητιμοθέου (ΜΑΝΔΑΚΑΣΗΣ) στο 2ο Συνέδριο μεταπτυχιακών φοιτητών & υποψηφίων διδακτόρων του ΑΠΘ

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Ο Ιωσήφ – Λαζάρου Χατζητιμοθέου (ΜΑΝΔΑΚΑΣΗΣ) στο 2ο Συνέδριο μεταπτυχιακών φοιτητών & υποψηφίων διδακτόρων του ΑΠΘ

   Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδα-κάσης», εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά της στο εκλεκτό μέλος της Συγκλήτου επιστημόνων κ. Ιωσήφ-Λαζάρου Χατζητιμοθέου, καστοριανό νομικό και δικηγόρο, ο οποίος το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, συμμετείχε με μια άκρως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη επιστημονική εισήγηση στο 2ο Συνέδριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων, που διοργάνωσε η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον χώρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζητιμοθέου, τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού δικαίου της Νομικής του Α.Π.Θ, συμμετείχε ως εισηγητής στη διάρκεια της 5ης Συνεδρίας με θέμα «Το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση –  Η συνταγματικότητα της  μείωσης των συντάξεων ενόψει της ΟλΣτΕ 2287-90/2015», με θεματικό αντικείμενο το θεμελιώδες δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση σε συνάρτηση βέβαια με τις αποφάσεις 2287-2290/2015 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που εξέτασαν το μείζον ζήτημα της συνταγματικότητας ή μη των περικοπών που έχουν επιβληθεί στις συντάξεις δυνάμει των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων. Τόσο το αποτέλεσμα της ερευνητικής διαδικασίας όσο και η ανάπτυξη των πορισμάτων της εισήγησης άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο στο προεδρείο όσο και στο σύνολο των παρευρισκομένων, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για την τοπική κοινωνία της Καστοριάς όσο και για την Ακαδημία μας.

Το εν λόγω συνέδριο αποτέλεσε σημείο συνάντησης και ανταλλαγής επιστημονικών θέσεων μεταξύ εξειδικευμένων νομικών επιστημόνων ενώ αναπτύχθηκαν πρωτότυπες εισηγήσεις επί καίριων ζητημάτων που ανακύπτουν κατά την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ελληνική αλλά και τη διεθνή έννομη τάξη.

13281794_10209627962755358_1296923680_n (1) (1)

 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια