Νίκος Παππάς στη WSJ: Θέλουμε πραγματικές λύσεις για το χρέος και όχι προσωρινές

Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, ο κ. Παππάς υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί μια νέα συμφωνία χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένη διευθέτηση για την ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές της χώρας, λέγοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες αναβολές

Αρχική » Ελλάδα » Νίκος Παππάς στη WSJ: Θέλουμε πραγματικές λύσεις για το χρέος και όχι προσωρινές

Την αναζήτηση μίας πραγματικής και μόνιμης λύσης για το ελληνικό χρέος και όχι προσωρινά μέτρα, επιζητά η κυβέρνηση, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

 

Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, ο κ. Παππάς υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί μια νέα συμφωνία χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένη διευθέτηση για την ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές της χώρας, λέγοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες αναβολές.

 

Ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει πολύ αισιόδοξος για την επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων για την ελάφρυνση του χρέους ως τις 24 Μαΐου.

 

«Υπάρχουν κάποιες διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων εταίρων μας«, προσθέτει. «Ωστόσο έχουμε καταστήσει σαφή τη θέση μας ότι χρειαζόμαστε μια μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους. Δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία καθυστέρηση».

 

Ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει επίσης στη συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα ότι έλαβε υποστήριξη από τις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο μέτοχο του ΔΝΤ, για μια άμεση συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους.

 

«Θέλουν μια λύση τώρα, όχι μόνον μια ημερομηνία για τη λύση», σημειώνει. «Η συζήτηση αυτή για τις προϋποθέσεις, ή να δοθεί το έναυσμα, για αναδιάρθρωση του χρέους δεν θα είναι πλέον αόριστη. Θα είναι καθορισμένη», υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια