Κερέ: Θα υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ REUTERS

Αρχική » Ελλάδα » Κερέ: Θα υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους της εξέφρασε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως τόνισε, η νομισματική πολιτική που ακολουθείται ενισχύει την ανάπτυξη, αλλά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να επηρεάσει τον πληθωρισμό.

Επίσης, φάνηκε αισιόδοξος και για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωζώνη ενώ αναφέρθηκε και στην Γαλλία, λέγοντας πως δεν είναι ο ασθενής της Ευρώπης.

Σε άρθρο του στη Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung υπογράμμισε πως η Γερμανία θα βγει χαμένη αν η ΕΚΤ εγκαταλείψει τον στόχο για τον πληθωρισμό, ενώ τα χαμηλά επιτόκια είναι ευκαιρία, όχι μόνο πρόκληση.

«Χάρη στις βελτιωμένες οικονομικές συνθήκες, τα πραγματικά εισοδήματα και η αγορά εργασίας και στη Γερμανία έχουν ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια. Με άλλα λόγια, χρειαζόμαστε τα χαμηλά επιτόκια τώρα για να διασφαλίσουμε ομαλοποίηση των οικονομικών συνθηκών και υψηλότερες αποδόσεις στην αποταμίευση στο μέλλον», επεσήμανε.

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια