Εικονόσημα - Μια διαφορετική εικαστική πρόταση από τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό Μιχάλη Κεραμάρη απ' το Επταχώρι Καστοριάς στο IANOS CAFE - OlaDeka

Εικονόσημα – Μια διαφορετική εικαστική πρόταση από τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό Μιχάλη Κεραμάρη απ’ το Επταχώρι Καστοριάς στο IANOS CAFE

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Εγκαίνια: Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 8:30 το βράδυ

Διάρκεια έκθεσης: 10 Ιουνίου – 10 Ιουλίου 2016

Ο IANOS παρουσιάζει την ατομική εικαστική έκθεση του Μιχάλη Κεραμάρη “Εικονόσημα” στον εκθεσιακό χώρο του IANOS CAFE.

Χρησιμοποιώντας παλιά γραμματόσημα κομμένα σε μικρές ψηφίδες, ο Μιχάλης Κεραμάρης, δημιουργεί έναν αφαιρετικό μικρόκοσμο σαν μωσαϊκό, ενώ συμπληρώνει τις συνθέσεις με σχέδια από σινική μελάνη. Τα επαναλαμβανόμενα σχεδιαστικά μοτίβα και η γεωμετρική μορφολογία της σύνθεσης, ξεδιπλώνουν ένα άχρονο, ποιητικό σύμπαν. Ο καλλιτέχνης κατακτώντας ένα πολύ προσωπικό ύφος με την ιδιαίτερη αυτή τεχνοτροπία του, καθιστά εκ νέου σημαντική την διακοσμητική εικονοποιία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 8:30 το βράδυ.

Στα εγκαίνια θα μιλήσουν, ο Γιώργος Σταματόπουλος δημοσιογράφος – συγγραφέας και ο καλλιτέχνης, ενώ θα προβληθούν δείγματα της δουλειάς του καλλιτέχνη.

Στο τέλος, η φιλόλογος Ιωάννα Λουλάκη, θα παρουσιάσει ένα μικρό μουσικό αφιέρωμα με θέμα: «Ηλίας Κατσούλης, ο «ακριβός» στιχουργός – ποιητής – εκπαιδευτικός, επτά τραγούδια».

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Μιχάλης Κεραμάρης είναι συνταξιούχος καθηγητής τής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατοικεί στο Επταχώρι Καστοριάς. Άρχισε να δημιουργεί τα έργα του από το 1974. Συνεχίζει να δημιουργεί.

Τα έργα του εκτίθενται σε ιδιόκτητο κτήριο στο Επταχώρι Καστοριάς. Εκεί μπορεί να δει κανείς και κρανιές κεντημένες από τον ίδιο, κροκαλοπαγή έγχρωμα πετρώματα που συλλέγει από ποτάμια και χειμάρρους τής περιοχής, καθώς και ξυλοτεχνήματα που κατασκευάζει με συγκόλληση μικρών τεμαχίων ελάτου γεωμετρικών και λοιπών σχημάτων.

Το 2006 έλαβε μέρος σε ομαδική πανελλήνια έκθεση ζωγραφικής του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στην Αθήνα.

Το 2014 εξέδωσε το βιβλίο «Επταχώρι, στίχοι και εικόνες» με ποιήματά του και φωτογραφίες τής συζύγου του Ιωάννας Λουλάκη, σχετικές με το περιεχόμενο των στίχων.

ΙΑΝΟS, Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ. 210 3217917, www.ianos.gr

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 – 21:00, Κυριακή κλειστά

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria