Δραματικές ελλείψεις και προβλήματα στην Πυροσβεστική Καστοριάς - OlaDeka

Δραματικές ελλείψεις και προβλήματα στην Πυροσβεστική Καστοριάς

Δώρα Κωτσοπούλου

Με ελλείψεις σε οχήματα και σε  υλικοτεχνικό εξοπλισμό ξεκίνησε η Αντιπυρική Περίοδος και στην Π.Υ Καστοριάς, αφού τα περισσότερα οχήματα παραμένουν καθηλωμένα λόγω βλάβης και έλλειψης πόρων για να επισκευαστούν. Η προσβασιμότητα στους αγροτικούς, δασικούς δρόμους είναι ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες της Καστοριάς.

Αναφορά στα προβλήματα εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, έκανε στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Διοικητής της Π.Υ Καστοριάς Κωνσταντίνος Τσαλίκης. «H κατάσταση των δρόμων είναι χειρότερη από άλλες χρονιές, έχουμε έλλειψη χρημάτων, καθώς υπάρχουν βλάβες και χρειάζεται μεγάλος αριθμός κονδυλίων για να φτιαχτούν. Επίσης υπάρχει έλλειψη  σε προσωπικό, παράλληλα αντιμετωπίζουμε  και πολλά προβλήματα με τις υδατοδεξαμενές αλλά και στην προσβασιμότητα των δρόμων. Πιστεύω ότι με την υποστήριξη των Ο.Τ.Α οι ανάγκες θα καλυφθούν», δήλωσε ο Διοικητής της Π.Υ Καστοριάς.

 

Έκκληση προς όλους τους πολίτες, να παίρνουν μέτρα για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

 κάνει η Πυροσβεστική, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που άρχισε επίσημα την 1η Μαΐου

Η επαγρύπνηση και συνεισφορά όλων, φορέων υπηρεσιών και πολιτών προκειμένου να προστατευθούν τα δάση και η ύπαιθρος από την καταστροφή, επιβάλλεται εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Οι πυρκαγιές προκαλούνται λόγω αμέλειας.

Συμβουλές στους πολίτες έδωσε μέσα από τη συνέντευξη ο Διοικητής της Π.Υ Καστοριάς Κωνσταντίνος Τσαλίκης, ενημερώνοντας ότι, έως τις 30 Οκτωβρίου που διαρκεί η αντιπυρική περίοδος απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς σε υπαίθριους χώρους.

«Διανύοντας τις πρώτες ημέρες της αντιπυρικής περιόδου 2016, εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας, όσον αφορά τη λήψη προληπτικών μέτρων, προς αποφυγή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών.

Οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό στην ανθρώπινη αμέλεια. Αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ο καθένας ξεχωριστά, είναι να τις περιορίσουμε, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης, όπως αυτά προβλέπονται.

Σε περίπτωση που αντιληφθούμε μια πυρκαγιά, τηλεφωνούμε αμέσως στον αριθμό κλήσης 199, δίνοντας όσο το δυνατό περισσότερες και ακριβέστερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν.

 «Παρακαλούμε, λοιπόν, τους συμπολίτες μας να δραστηριοποιηθούν ώστε να συνδράμουν ενεργά στον αγώνα μας, να διασφαλίσουμε τον δασικό πλούτο και το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, γιατί η προστασία των δασών είναι υπόθεση όλων μας».

 

 

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Κοινοποίηση
loading...
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria