Πολιτική και εκλογική σύμπραξη του Φώτη Κουβέλη με τον ΣΥΡΙΖΑ

Συμπαρατάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης

Αρχική » Ελλάδα » Πολιτική και εκλογική σύμπραξη του Φώτη Κουβέλη με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η σύγχρονη αριστερή πρόκληση της περιόδου που διανύουμε είναι η προοδευτική διακυβέρνηση εντός του μνημονίου, με τις μέγιστες δυνατές κοινωνικές και πολιτικές συμπαρατάξεις» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης σε εκδήλωση της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ.

Πέρα από τη μακρόχρονη φιλία που συνδέει τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς με πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η παρουσία κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων στην εκδήλωσε έκανε αρκετούς να σκεφθούν ότι έχει ήδη «κλειδώσει» η πολιτική και εκλογική σύμπραξη του κ. Κουβέλη με το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Μια επιστροφή στα παλιά, εξόχως συμβολική, που αναδεικνύει το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ (και) στο χώρο του λεγόμενου δημοκρατικού σοσιαλισμού. Ή για να το πούμε αλλιώς η… παλιά «Ανανεωτική Πτέρυγα» είναι εδώ.

Ανάμεσα στους παριστάμενους της εκδήλωσης ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο διευθυντής του γραφείου ευρωπαϊκών υποθέσεων του πρωθυπουργού Τάκης Παυλόπουλος, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, οι γενικοί γραμματείς Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης και Δικαιοσύνης Κωστής Παπαϊωάννου, άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Μίμης Δαρειώτης, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Μαριλένα Κοππά, η Κατερίνα Διαμαντοπούλου και ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια