ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Δωρεάν διανομή ειδικών οικιακών Κάδων Κομποστοποίησης

Τι είναι το κομπόστ

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Δωρεάν διανομή ειδικών οικιακών Κάδων Κομποστοποίησης

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Αστική Αναζωογόνηση Πόλεων 2012-2015», ο Δήμος Καστοριάς και η Υπηρεσία Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Πρασίνου ξεκινάει την υλοποίηση του προγράμματος κομποστοποίησης με τη ΔΩΡΕΑΝ διανομή ειδικών οικιακών Κάδων Κομποστοποίησης.
Όσοι κάτοικοι-Σύλλογοι του Δήμου Καστοριάς ενδιαφέρονται να προμηθευτούν Δωρεάν τον ειδικό κάδο, για να εφαρμόσουν τη διαδικασία της μετατροπής των οικιακών οργανικών αποβλήτων σε κομπόστ,  παρακαλούνται εώς τηνΠαρασκευή 22 Απριλίου να αποστείλουν emailστο [email protected] ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο2467081318 και 2467025117αναφέροντας: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ και ΑΡΙΘΜΟ ΑΤΟΜΩΝ  που διαμένουν στην οικία.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Κομποστοποίηση είναι η μετατροπή των οργανικών αποβλήτων της κουζίνας και του κήπου μας (φλούδες φρούτων και λαχανικών, υπολείμματα φαγητού, αποκλάδια, χλωρά φυτά, χαρτοπετσέτες, στάχτη από ανεπεξέργαστο ξύλο, θρύμματα ξύλου κ.λ.π.)σε λίπασμα, δηλαδή σε κομπόστ, μετά την τοποθέτησή τους σε ειδικό κάδο κομποστοποίησης. Το λίπασμα (κομπόστ) που παράγεται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις γλάστρες ή στον κήπο μας.
Πρόκειται για έναν πολύ φιλικό στο περιβάλλον και οικονομικά συμφέροντα τρόπο διαχείρισης των οικιακών οργανικών αποβλήτων μας.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΔΟΥ
   Ο κάδος κομποστοποίησης συνεργάζεται με το χώμα για αυτό πρέπει να τοποθετείται πάνω σε επίπεδο αφρατεμένο χώμα και μόνο. Ποτέ σε μπετό, πλακάκι κλπ. Ο κάδος στραγγίζει στο χώμα και μόνο από το χώμα μπορούν να εισέλθουν στο κομπόστ οι ωφέλιμοι οργανισμοί.
   Απαραίτητη προϋπόθεση για την δωρεάν παραλαβή, είναι να υπάρχει αυτός ο χώρος στην ιδιοκτησία του ενδιαφερόμενου συμπολίτη μας.
Οι κάδοι θα διατεθούν με κλήρωση που θα γίνει μεταξύ των ενδιαφερομένων στα γραφεία της Δ/νσης Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Πρασίνου.
  Κατά την παραλαβή θα γίνει ενημέρωση χρήσης και θα δοθούν αναλυτικοί πίνακες των οργανικών αποβλήτων.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια