Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην έκθεση Τουρισμού «ΤΑΞΙΔΙ» στην Κύπρο - OlaDeka

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην έκθεση Τουρισμού «ΤΑΞΙΔΙ» στην Κύπρο

Η Εταιρεία  Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στην τουριστική έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ» 2016», που υλοποιήθηκε από 15 έως 17 Απριλίου 2016  στην Λευκωσία της  Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκαν ο Υπουργός Εμπορίου – Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης, ο διευθυντής του τμήματος εμπορίου του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου  Χρήστος Πετσίδης, καθώς και τα στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο Βασίλης Σκρόνιας και Μιχάλης Χαροκόπος ενώ στην συνέχεια ακλούθησαν ιδιαίτερες συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Συναντήσεις που μας κάνουν εξαιρετικά αισιόδοξους για την εκκίνηση μιας συνεργασίας που θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα για την περιοχή μας.

Παράλληλα Τουριστικοί Πράκτορες που επισκέφτηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας μας έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και  τόνισαν ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί έναν  από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Κυπρίων Τουριστών.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στις 15 και στις 16 Απριλίου 2016 δύο συναντήσεις εργασίας των Παιδαγωγικών Ομάδων του Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου της Κύπρου, με τις αντίστοιχες Παιδαγωγικές Ομάδες των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Δυτικής Μακεδονίας (Βελβεντού, Γρεβενών, Καστοριάς και Μελίτης). Οι συναντήσεις οργανώθηκαν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αθαλάσσας της Λευκωσίας και στην  αίθουσα «Ελιά» του συνεδριακού κέντρου όπου φιλοξενήθηκε η έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ». Στις συναντήσεις, εκτός από τις Παιδαγωγικές Ομάδες των ΚΠΕ, συμμετείχαν το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Frederick, οι οποίοι υλοποιούν εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα στο πεδίο της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Οι παιδαγωγικές ομάδες των ΚΠΕ Δυτικής Μακεδονίας και Κύπρου παρουσίασαν το σύνολο των δράσεων που υλοποιούν, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και κυρίως την αναζήτηση των κοινών σημείων αναφοράς των ΚΠΕ των δύο χωρών, αλλά και των ειδοποιών τους διαφορών προκειμένου να αποτελέσουν την αφετηρία για την ανάπτυξη κοινών δικτύων συνεργασίας με στόχο την ανταλλαγή μαθητών σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας – Εμπορίου και μέλος του ΔΣ της ΕΤ.Δ.Υ.Μ.Α. Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού Παναγιώτης Κώττας.

2 3 4 5-(1) 5 7-(1)

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria