Ηχηρή παρέμβαση Παυλόπουλου: «Ελάφρυνση του χρέους άμεσα»

Αρχική » Ελλάδα » Ηχηρή παρέμβαση Παυλόπουλου: «Ελάφρυνση του χρέους άμεσα»

Δίχως μισόλογα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε την αναγκαιότητα γιαελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Il Messagero».

«Η ελάφρυνση του χρέους είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη και, μάλιστα, όσο το δυνατό συντομότερα. Πάντα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας», σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Και αυτό επειδή, όπως εξηγεί, «από την μία είναι κοινά αποδεκτό πως δεν είναι βιώσιμο» και από την άλλη «είναι αδιανόητο, με επιστημονικούς οικονομικούς όρους, να συνδέεται η βιωσιμότητά του μόνο με τον χρόνο αποπληρωμής του υπό τα τωρινά δεδομένα».

Ο κ. Παυλόπουλος πιστεύει, δε, πως σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, το τέλος είναι ήδη ορατό, αλλά «χρειάζεται κοινή θέση από μέρους των θεσμών», ώστε «να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι υποχρεώσεις της Ελλάδας και η μελλοντική έξοδός της στις αγορές».

Σε ό,τι αφορά το μεγάλο, προσφυγικό θέμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σύμφωνα με τη Deutsche Welle υπογραμμίζει την απόλυτη ανάγκη αλληλεγγύης στο εσωτερικό της Ευρώπης.

Κρίνει, μάλιστα, την πρόταση του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, για χρηματοδότηση των αφρικανικών χωρών -ζητώντας σε αντάλλαγμα ουσιαστική φύλαξη των συνόρων τους – «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ρεαλιστική».

Μια πρόταση, η οποία «κινείται μέσα στην όλη λογική του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Μετανάστευση και το Άσυλο, του 2008».

«Το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται περισσότερο από την αλληλεγγύη στο προσφυγικό, παρά από το κοινό νόμισμα και τις κοινές οικονομικές πολιτικές», δηλώνει, στη «Messaggero» ο κ. Παυλόπουλος.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια