Δώρο Ζωής από τον Α.Σ. Καστοριάς

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Δώρο Ζωής από τον Α.Σ. Καστοριάς

Τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου 2016, στις 12:00, σε ειδική εκδήλωση η οποία οργανώθηκε από τον Α.Σ  Καστοριάς και έλαβε χώρα στα γραφεία του, πραγματοποιήθηκε λήψη σιέλου από εθελοντές αθλητές του έτσι ώστε να εγγραφούν στη λίστα των εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Για την εκδήλωση αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια:

  1. Στην υποψήφια διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Sussex στον καρκίνο του μαστού  κα Αγγελίνα Δίτσιου, για την πρωτοβουλία που πήρε να ενημερώσει και να πείσει τους αθλητές της ανδρικής ομάδας Μπάσκετ του Α.Σ. Καστοριάς, καθώς και το προπονητικό  team έτσι ώστε να γίνουν εθελοντές δότες Μυελού των Οστών.
  2. Στους παίκτες και τους παράγοντες της ομάδας Μπάσκετ του Α.Σ. Καστοριάς για την ομαδική προσφορά τους.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η διοίκηση του Α.Σ Καστοριάς αξιοποιώντας την πρωτοβουλία της κα  Δίτσιου, πρότεινε στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρησης  αυτή η προσπάθεια να γίνει πανελλήνια. Μετά από θετική ανταπόκριση της Ε.Ο.Κ και σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ ξεκίνησε από την Καστοριά Πανελλήνιο Κάλεσμα Αθλητών και μη, ατόμων δηλαδή που πληρούν τις προϋποθέσεις να γίνουν δότες και να συμμετάσχουν ενεργά σ’αυτήν την  ευγενική  προσπάθεια.

Η παραπάνω δράση, μαζί με όσες έως τώρα έχουν προηγηθεί, έφεραν ως αποτέλεσμα τη συνεργασία συλλόγων και επιστημόνων υγείας  έτσι ώστε να δημιουργηθεί εθελοντική ομάδα ενημέρωσης αλλά και λήψης δειγμάτων DNA στην Καστοριά. Φυσικά η πρόσκληση για συνεργασία παραμένει ανοιχτή προς όλους τους φορείς, συλλόγους και μεμονωμένους εθελοντές του Νομού Καστοριάς έτσι ώστε να μεγαλώσει η λίστα των συμμετεχόντων. Κανείς μας δεν περισσεύει σ’ αυτή την προσπάθεια.

 

Η εθελοντική ομάδα ενημέρωσης και λήψης δειγμάτων DNA Καστοριάς:

  1. Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων αυτών«Μαζί σου».
  2. Η Εταιρία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό /Δ.Α.Δ Νομού Καστοριάς.
  3. Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς.
  4. Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Σπασμένο ρόδι».
  5. Ο Όμιλος πολιτιστικής ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις».
  6. Ο πολιτιστικός σύλλογος «Αθανάσιος Χριστόπουλος»
  7. Η “Μελωδία της Καρδιάς”
  8. Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστοριάς «Το Απόζαρι»
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια