Ανακοίνωση της Eurostat για 0,7% πρωτογενές πλεόνασμα. 900 εκατ λιγότερα μέτρα

Αλλαγή σκηνικού στις διαπραγματεύσεις

Αρχική » Ελλάδα » Ανακοίνωση της Eurostat για 0,7% πρωτογενές πλεόνασμα. 900 εκατ λιγότερα μέτρα

Δημοσιονομικό «μαξιλάρι» έως 1,35 δισ. ανάχωμα στις πιέσεις για πρόσθετα μέτρα. Διαψεύδεται ακόμη μία φορά το ΔΝΤ, που προέβλεπε έλλειμμα 0,6% το 2015. Ενισχύεται την πιο κρίσιμη στιγμή η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας

Έκθετοι πλέον ΔΝΤ και Σόιμπλε, στον προσχηματικό εκβιασμό τους στην ελληνική κυβέρνηση, για ψήφιση νεων μέτρων 3 δις, πέρισσότερων από την συμφωνία του Ιουλίου, για – υποτίθεται – προληπτικούς λόγους μήπως δεν καταφέρει η Ελλάδα να πίασει το … 2018, τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%.

Έκθετη και η εσωτερική τρόικα ( Κυριάκος – ΜΜΕ – διαπλοκή ) του “βάστα Σόιμπλε”, που κατηγορεί την κυβέρνσηη ότι κατέστρεψε την οικονομία. Με capital control τρικλοποδιές από παντού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑνΕλλ κατάφερε το ακατόρθωτο. Πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% ( 0,2 υπολογιζαν οι εχθτοί της κυβέρνησης) για φέτος, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Eurostat, πριν λίγο.

Έλλειμμα 0,6% προέβλεπε το ΔΝΤ που ζητάει τα εξτρά ( πέραν της συμφωνίας ) μέτρα, με το οποίο έχει συνταχθεί πλήρως η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι το πλεόνασμα 0,7% σημαίνει όχι μόνον ότι δεν χρειάζονται περισσότερα μέτρα, αλλά ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, 900 εκατομμύρια ΛΙΓΟΤΕΡΑ μέτρα …

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια