Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Καστοριάς για τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις του Υπουργείου

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Καστοριάς για τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις του Υπουργείου

Η Δ.Ο.Ε με σημερινή της απόφαση με αρ.πρωτ.584/18-4-16 καλεί όλους τους Συλλόγους να πραγματοποιήσουν Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις την Τετάρτη 20 Απριλίου, με θέμα τις πρόσφατες αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις του Υπουργείου που:
⦁ Δεν προβλέπουν, για μια ακόμη φορά, μόνιμους διορισμούς καταδικάζοντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία.
⦁ Ανατρέπουν τους πίνακες των αναπληρωτών, κλέβουν την προϋπηρεσία τους και απαξιώνουν το πτυχίο και τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν απ’ αυτό.
⦁ Οδηγούν σε κατάργηση εκατοντάδες τμήματα νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα και υποβαθμίζουν τραγικά την προσχολική αγωγή.

Mετά από αυτή την εξέλιξη το Δ.Σ. αποφάσισε να αναβάλλει τη συνάντηση των νηπιαγωγών την Πέμπτη 21Απριλίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο και να καλέσει όλα τα μέλη του Συλλόγου μας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 7.00μ.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς με τα θέματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Την Παρασκευή 22 Απριλίου στη 1.30μ.μ. η συγκέντρωση των νηπιαγωγών στο χώρο στάθμευσης της πρώην Νομαρχίας, για να επιδώσουμε κείμενο διαμαρτυρίας στα γραφεία των βουλευτών Καστοριάς θα γίνει κανονικά.

Απαιτούμε
την απόσυρση της διάταξης του άρθρου 35 για τα Νηπιαγωγεία, γιατί θα επιφέρει πλήγμα στο Δημόσιο και Δωρεάν Νηπιαγωγείο.

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο και Δωρεάν Νηπιαγωγείο ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δίχρονη Υποχρεωτική  Δημόσια και Δωρεάν Προσχολική Αγωγή

 

Απαιτούμε

 

την απόσυρση των προτάσεων του Υπουργείου για το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών, που «ληστεύει» την προϋπηρεσία τους και απαξιώνει τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο τους.

Μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                        Η Γραμματέας

Γιάννης Πάτρας                       Τάνια Κορμά

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια