Σας είχαμε ενημερώσει για το…πανηγύρι με το ξεπούλημα που είχε στηθεί στο Hong Kong. Τις ίδιες πληροφορίες δυστυχώς όμως, λαμβάναμε και κατά τη διάρκεια της MIFUR. Η γούνα ως προϊόν πολυτελείας, πρέπει κατά την ταπεινή μας άποψη να κρατά την τιμή της. Κυριολεκτικά με οικονομικούς όρους, αλλά και μεταφορικά όσον αφορά την εικόνα και τη φήμη της ως εκλεπτυσμένου brand.
Συνήθως, οι ψηλομύτες του παγκοσμίου περιβάλλοντος, στηλίτευαν τους Έλληνες για το ότι υποτιμούσαν τις τιμές και άρα την αξία της γούνας, αλλά και για το ότι επέτρεπαν να γίνονται λιανικές μέσα στις Ελληνικές εκθέσεις. Αυτό το τελευταίο το διέδιδαν για να δηλώσουν το μικρό και ασήμαντο μέγεθος των εκθέσεων της Ελλάδας σε σχέση με τα βαριά πυροβολικά Ασίας, Ευρώπης και άλλων γεγονότων του πλανήτη.
Έλα όμως που φέτος η ξεφτίλα δεν είχε ούτε όρια, ούτε εθνικότητα… Έλα που στο Hong Kong οι Κινέζοι μόνο ντουντούκες με φωνές λαϊκής αγοράς δεν έβγαλαν! (δεν είμαστε και πολύ σίγουροι, μπορεί να το έκαναν κι αυτό). Έλα που στο Μιλάνο, αντί της προαναφερθείσας ντουντούκας του γυρολόγου γύφτου, γέμισαν τον τόπο με φέιγ βολάν φασφουντάδικου! Και φυσικά δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε ούτε τη δουλειά του τσιγγάνου περιπλανόμενου πωλητή, ούτε του ψητοπωλείου. Είναι όμως το ίδιο πράγμα η γούνα; Η γούνα των δημοπρασιών, των λαμπερών shows; Των αστραφτερών εικόνων με VIPs κλπ κλπ;
Όχι βέβαια! Κι όμως, το oladeka.com σας παρουσιάζει ότι ξεφτιλισμός του exclusive αυτού προϊόντος μπορεί να γίνει συνειδητά και οργανωμένα παντού. Δείτε τα φυλλάδια που σας παρουσιάζουμε κατ αποκλειστικότητα και θα καταλάβετε:
Και βέβαια, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι καμώματα με λιανικές πωλήσεις στις εκθέσεις και ζημιογόνες σε όλο τον κλάδο υποβαθμίσεις τιμών, σίγουρα έχουν παρατηρηθεί και στις Ελληνικές εκθέσεις. Αυτή την κατάντια όμως με τα φέιγ βολάν του γύφτικου παζαριού στην Ελλάδα δεν την έχουμε δει. Υπάρχει βέβαια ο κίνδυνος, κάποιοι να παραδειγματιστούν και να μεταφέρουν αυτή την ξεφτιλισμένη τακτική και στο δικό μας έδαφος. Τους συμβουλεύουμε να μην το κάνουν. Οι εποχές είναι δύσκολες για όλους. Αν το μικρόβιο του ξεπουλήματος μας επηρεάσει, τότε ένας μετά τον άλλο θα πέσουμε κάτω σαν τα κοτσύφια! Ο ξεφτιλισμός του προϊόντος μας δεν είναι η λύση. Μπορεί τα μηνύματα να μας απογοητεύουν αλλά δεν πρέπει να μας οδηγούν σε όλεθρο.
Ακούμε αυτή την εποχή πολλά. Κυκλοφορεί και μια φήμη ότι Κινέζοι στρατηγικοί επενδυτές που αναζητούν ευρωπαικό brand, καλοβλέπουν την Ελληνική γουνοποιία ως θύρα εισόδου στη δυτική αγορά.
Πολλές εταιρίες μεγαθήρια (Η Guy Laroche π.χ. σύμφωνα με αυτά που έχουμε ως εικόνα) διοικούνται από σχιστομάτηδες. Γιατί να μην συμβεί και σε Ελληνικές εταιρίες με το ανάλογο τίμημα συνεργασίας;
Οι Κινέζοι θέλουν να ανοιχτούν. Και δεν μιλάμε για όποιοσδήποτε Κινέζους. Αναφερόμαστε σε αξιόλογα funds.
Έτσι μπορεί να αποδειχτεί ότι όντως η γουνοποιία μπορεί να κρατηθεί ζωντανή και χωρίς του Ρώσους.
Και όπως πάντα θα ξανατονίσουμε την αξία της έρευνας για την εξεύρεση εκείνων των σωστών πολιτικών – στρατηγικών που θα φέρουν πάλι πελάτες, δουλειά, ανάπτυξη.
Για αυτό προσοχή στα…μικρόβια: