Το “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί” και το 3o ΓΕ.Λ. Καστοριάς διοργανώνουν ημερίδα για τον Σχολικό Εκφοβισμό

STOP-BULLYING
Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Το “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί” και το 3o ΓΕ.Λ. Καστοριάς διοργανώνουν ημερίδα για τον Σχολικό Εκφοβισμό

Ο εθελοντικός οργανισμός για τα δικαιώματα του Παιδιού «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» και το 3o Γενικό Λύκειο Καστοριάς πραγματοποίησαν ενημερωτική ημερίδα την Δευτέρα 7.03.2016 με θέμα:

« Σχολικός Εκφοβισμός: Πρόληψη και Αντιμετώπιση» , ύστερα από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης Καστοριάς, στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 6Η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού,  είχε στόχο  να ενημερώσει, να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει τους εμπλεκόμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς απέναντι στο φαινόμενο του εκφοβισμού, προτείνοντας λύσεις και διεξόδους.

Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού για τα Δικαιώματα του Παιδιού «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις του οργανισμού και ζήτησε την συστράτευση της σχολικής κοινότητας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού.Την τελευταία περίοδο ο εθελοντικός οργανισμός έχει αναπτύξει μια δέσμη ενεργειών με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της σχολικής και ευρείας κοινότητας  στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού το οποίο περιλαμβάνει βραχείες βιωματικές ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις και ενημερωτικές ημερίδες  σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Η ψυχολόγος του οργανισμού κα. ΜΑΛΕΑ Γεωργία ανέπτυξε σε βάθος το θέμα του Σχολικού Εκφοβισμού περιγράφοντας την αιτιολογία και τα χαρακτηριστικά του φαινομένου και προτείνοντας  κατευθύνσεις  για την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού από γονείς, εκπαιδευτικούς και από τους ίδιους τους μαθητές, ενώ τονίσθηκε η ανάγκη για συνεργασία όλων όσων από θέση ευθύνης εμπλέκονται στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων του κάθε παιδιού.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια