Τι θα ισχύσει για φορολογικές δηλώσεις, αποδείξεις και δόσεις - OlaDeka

Τι θα ισχύσει για φορολογικές δηλώσεις, αποδείξεις και δόσεις

«ΒΡΟΧΗ» ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Στη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν θα επιβαρύνει τα νησιά με ένα ακόμη μέτρο, όπως είναι αυτό της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, λόγω του προσφυγικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Όπως επισήμανε ο κ. Αλεξιάδης, σε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”, “εξετάζουμε το θέμα του φορολογικού ανταγωνισμού ιδιαίτερα σε ευαίσθητες εθνικά, κοινωνικά και πολιτικά περιοχές”, επισημαίνοντας πως η η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αυτό το μέτρο με τους θεσμούς και “ελπίζω να υπάρξει θετική κατάληξη”.

Αναφερόμενος στις φορολογικές δηλώσεις, παραδέχτηκε πως υπάρχει καθυστέρηση ενός μηνός, που αποτελεί κυρίως δική του ευθύνη και τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί οι διμηνιαίες δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου να γίνουν μηνιαίες και περισσότερες, ώστε να υπάρξει καλύτερη κατανομή των φορολογικών υποχρεώσεων μέσα στη χρονιά. Η πρώτη δόση, συμπλήρωσε, ελπίζουμε πως θα είναι το Μάιο.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί τελικά με τις αποδείξεις, υπογράμμισε ότι θα κατατεθούν άμεσα νομοσχέδια όπου θα υπάρξει διάταξη για όσους έχουν δικαίωμα αφορολόγητου να χτίζουν ένα ποσοστό αυτού με πλαστικό χρήμα, για το οποίο δεν θα χρειάζεται να κρατούν αποδείξεις. Εκτίμησε, δε, πως τα νομοσχέδια αυτά θα κατατεθούν εντός της εβδομάδας στη Βουλή.

Αναφέρθηκε επίσης στη διάταξη που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία όλες οι δωρεές, είτε σε είδος είτε σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών, που έγιναν ή θα γίνουν από εδώ και πέρα σε φορείς του δημοσίου θα απαλλαγούν από ΦΠΑ. Δευτέρα ή Τρίτη κατατίθεται στη Βουλή και ελπίζω να ψηφιστεί ομόφωνα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός. Γενικότερα, ωστόσο, υπογράμμισε πως οι πολίτες πρέπει να ζητούν αποδείξεις ώστε να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria