Στο τραπέζι η διαχείριση 32 εκατ. του αγωγού TAP

Τα κριτήρια για την κατανομή του ποσού ανά Περιφέρεια σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους Δήμους ανά Περιφέρεια

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Στο τραπέζι η διαχείριση 32 εκατ. του αγωγού TAP

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των τριών Περιφερειών της Μακεδονίας από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός ΤΑP και εκπροσώπους της εταιρείας είχε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διαχείριση των 32 εκατ. ευρώ που θα διαθέσει η κοινοπραξία του ΤΑP, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο, στη συνάντηση διευθετήθηκαν τρία βασικά θέματα:

1. Τα βασικά πεδία για τα οποία μπορούν να υποβάλλονται έργα προς χρηματοδότηση έχουν ως εξής: α) περιβάλλον, β) εκπαίδευση και κατάρτιση (με έμφαση στην επαγγελματική εκπαίδευση και τον ενεργειακό τομέα), γ) κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη (με έμφαση στην αγροτική οικονομία και τον τουρισμό), δ) ποιότητα ζωής των τοπικών κοινοτήτων (με έμφαση στην κοινωνική στήριξη και συνοχή).

2. Η διαδικασία με την οποία οι αρμόδιοι φορείς και τα λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να υποβάλλουν προς την εταιρεία ΤΑP AG προτάσεις για έργα ή προγράμματα προς έγκριση χρηματοδότησης. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε και η συγκρότηση, με ευθύνη του υπουργείου, επιτροπής παρακολούθησης του έργου, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της TAP AG και των Περιφερειών και των Δήμων απ’ όπου θα διέρχεται ο αγωγός.

3. Τα εδαφοκοινωνικά κριτήρια για την κατανομή του ποσού ανά Περιφέρεια στο πλαίσιο τετραετούς επιχειρησιακού σχεδίου 2016-2019 και σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους Δήμους ανά Περιφέρεια.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια