Πανελλαδικές Εξετάσεις: Σκέψεις κατάργησης κάνει η κυβέρνηση

Αρχική » Ελλάδα » Πανελλαδικές Εξετάσεις: Σκέψεις κατάργησης κάνει η κυβέρνηση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης των Πανελληνίων εξετάσεων, αφήνει, μιλώντας στο CNN Greece, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Πανελλαδικές 2016: Ξεκινούν στις 16 Μαΐου με νέο και παλιό σύστημα εξετάσεων

Προσθέτει, παράλληλα, ότι οι όποιες αλλαγές θα γίνουν μετά από σοβαρή και διεξοδική συζήτηση και μελέτη καθώς «στο μόνο που όλοι οι Έλληνες είναι σίγουροι ότι είναι αδιάβλητο είναι οι Πανελλήνιες εξετάσεις».

«Ό,τι και να αντικαταστήσει τις πανελλήνιες εξετάσεις πρέπει να εξασφαλιστεί ο αδιάβλητος χαρακτήρας του».

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις του υπουργείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Σία Αναγνωστοπούλου σημειώνει ότι εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχτούν 500 θέσεις ΔΕΠ στα ανώτατα ιδρύματα ενώ αναμένεται μέχρι τον Σεπτέμβρη να πιστωθούν άλλες 500.

Επιπλέον προκηρύσσονται υποτροφίες για μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς καθώς στόχος του υπουργείου είναι να κρατήσει τους νέους ερευνητές στα πανεπιστήμια. Μέσω αυτών των υποτροφιών θα

16 Μαΐου οι Πανελλαδικές με νέο σύστημα

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι μαθητές καθώς το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι η εναρκτήρια ημερομηνία για τις πανελλαδικές 2016 των Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων, τόσο με το νέο όσο και με το παλαιό σύστημα εξετάσεων θα είναι η Δευτέρα 16 Μαΐου.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν μία μέρα μετά, δηλαδή την Τρίτη 17 Μαΐου. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις όπως και η κατάθεση των αιτήσεων και απαιτούμενων δικαιολογητικών των μαθητών και αποφοίτων (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση.
Μόλις, η αρμόδια υπηρεσία ολοκληρώσει την αποδελτίωση των δηλώσεων – αιτήσεων και διαπιστώσει τα ποσοστά των δηλώσεων που αφορούν το νέο και το παλαιό σύστημα εξετάσεων, θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα ορίζει το ποσοστό των θέσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι οποίες θα αντιστοιχούν στους υποψηφίους καθενός από τα δυο συστήματα.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια