Ο Armani σταματά τη γούνα

Ο Ιταλικός οίκος υπέκυψε στις διαρκείς πιέσεις των ακτιβιστών

Αρχική » Γούνα » Ο Armani σταματά τη γούνα

Ο Όμιλος Armani συμφώνησε να προχωρήσει σε ένα νέο ξεκίνημα χωρίς χρησιμοποίηση γούνας για όλες τις συλλογές του 2016, μετά από πολυετή διάρκεια προσφυγών από ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων.

Σε συμφωνία με την Humane Society των Ηνωμένων Πολιτειών και της Fur Free Alliance, η εταιρεία δήλωσε την Τρίτη το πρωί ότι σχεδιάζει να σταματήσει τη χρήση της γούνας των ζώων σε όλα τα προϊόντα της.

Ο Giorgio Armani ανέφερε σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε από την HSUS, «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η ομάδα Armani συμφώνησε σε μια σταθερή δέσμευση για την κατάργηση της χρήσης των γουνοφόρων ζώων στις συλλογές της. Η τεχνολογική πρόοδος που σημειώθηκε κατά τα τελευταία χρόνια, μας επιτρέπει να έχουμε έγκυρες εναλλακτικές λύσεις στη διάθεσή μας, που καθιστούν τη χρήση των βάναυσων πρακτικών όσον αφορά τα ζώα, περιττές . Ακολουθώντας τη θετική διαδικασία που αναλαμβάνει εδώ και πολύ καιρό, η εταιρεία μου κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά, αντανακλώντας την προσοχή μας στα κρίσιμα ζητήματα της προστασίας και της φροντίδας για το περιβάλλον και τα ζώα.”

Με την πάροδο των ετών, ο ιταλικός οίκος μόδας έχει επικριθεί από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων και κατά καιρούς για τη χρήση γούνας κουνελιού. Το 2009, υποστηρικτές της PETA  έβαλαν μανεκέν μέσα σε φέρετρα με τυπωμένη τη φράση “ARMANI: FUR IS DEAD” στο πεζοδρόμιο έξω από το κατάστημα της εταιρίας στην Ταϊπέι.

Peta_Armani_Fur_is_Dead

Με τη σημερινή ανακοίνωση της fur-free πολιτικής Αρμάνι, η HSUS ελπίζει ότι και άλλοι σχεδιαστές που χρησιμοποιούν γούνα θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ιταλού σχεδιαστή. Ο P.J. Smith, διευθυντής εταιρικής δέσμευσης της HSUS, είπε «Ο Armani προτωπορεί σε μια βιομηχανία που έχει μείνει πίσω, σε ότι αφορά στην καλή διαβίωση των ζώων. Η HSUS καλεί όλους τους σχεδιαστές που κλείνουν τα μάτια τους στην σκληρότητα που κρύβεται πίσω από γούνα στο όνομα της δημιουργικής ελευθερίας και την πολυτέλεια, να ακολουθήσουν τον Armani και να αγκαλιάσει τις καινοτόμες εναλλακτικές λύσεις.”

 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια