Οι…Ρώσοι ξανάρχονται

Αυξημένη κατά 20% η ζήτηση για την Ελλάδα από τη Ρωσία

Αρχική » Γούνα » Οι…Ρώσοι ξανάρχονται

Δυναμικό «come back» αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι Ρώσοι τουρίστες στη χώρα μας τη φετινή τουριστική περίοδο, όπως αποδεικνύει έρευνα μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων, που διεξάγεται από το Interfax-Tourism, σύμφωνα με την οποία αυξημένη κατά 20% εμφανίζεται η ζήτηση από τη ρωσική αγορά για την Ελλάδα στις προσφορές των early booking, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Στο τέλος του 2015, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν περίπου στα επίπεδα του προηγούμενου έτους, ενώ τον Ιανουάριο του 2016 αυξήθηκαν κατά 20% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι και στο τέλος Φεβρουαρίου η αύξηση ήταν πάνω από 30% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2015, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ταξιδιωτικού πράκτορα Μουζενίδης Travel, Αλέξανδρο Τσαντεκίδη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πωλήσεις μπορεί να αυξηθούν από 40% σε 80%. «Η αύξηση της ζήτησης είναι αποτέλεσμα κάποιων παραγόντων, με πρώτο την απαγόρευση των πτήσεων σε ορισμένους προορισμούς, αλλά και το γεγονός ότι εφέτος είναι το Έτος Πολιτισμού της Ελλάδα στη Ρωσία, χάρη στο οποίο η Ελλάδα αναφέρεται συχνά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επιπλέον, βλέπουμε ότι το ρούβλι είναι περισσότερο σταθερό στο ευρώ, κάτι που, επίσης, επηρεάζει τη ζήτηση», δήλωσε ο Αλεξάντερ Τσαντεκίδης.

Η εταιρία Coral Travel, επίσης, βλέπει μια αύξηση της ζήτησης για διακοπές Ελλάδα, η οποία θα είναι ένας από τους βασικούς προορισμούς για τον ταξιδιωτικό πράκτορα για το φετινό καλοκαίρι.

«Ο αριθμός των κρατήσεων για την Ελλάδα είναι περίπου 15% αυξημένος από ό,τι το προηγούμενο έτος. Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς είναι η Ρόδος και η Κρήτη», είπε η επικεφαλής του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του Coral Travel, Μαρίνα Makarova.

Η ίδια σημείωσε ότι κατά την προσεχή περίοδο, η εταιρία θα στείλει, επίσης, τουρίστες σε Ζάκυνθο, Πελοπόννησο και Χαλκιδική, με πτήσεις που θα πραγματοποιούνται από περισσότερες από 20 πόλεις της Ρωσίας. Συνολικά, σύμφωνα με τη Μαρίνα Makarova, η Coral Travel προωθεί, κάθε χρόνο, πάνω από 200 χιλιάδες τουρίστες στην Ελλάδα.

Εκπρόσωπος της TUI Ρωσίας, αφού είπε ότι παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για την Ελλάδα, συμπλήρωσε ότι, εφέτος, ο tour operator θα στείλει τουρίστες στην Κρήτη και τη Ρόδο.

Αναφορικά με τη διάρκεια διαμονής, τα πακέτα διακοπών των 7 και των 10-11 διανυκτερεύσεων είναι τα πιο δημοφιλή, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του tour operator, το οποίο πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πάρει σημαντικό μερίδιο των Ρώσων, που υπό άλλες συνθήκες θα κατευθύνονταν στην Τουρκία.

Αυτό το έτος, η Ελλάδα αναμένει να αυξήσει σημαντικά τη ροή των τουριστών από τη Ρωσία. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η Ελλάδα αναμένεται να αυξήσει κατά 50% τον αριθμό των κέντρων θεωρήσεων στη Ρωσία. Σύμφωνα με τα στοιχεία για τους πρώτους 9 μήνες του 2015, ο αριθμός των μετακινήσεων από τη Ρωσία στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 46% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 και ανήλθε σε 628.100 άτομα.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια